ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛΤΑ

Αθήνα, 11/9/2013

Συνάντηση Ενώσεων Εκδοτών-Ιδιοκτητών Τύπου με διοίκηση ΕΛΤΑ

Με την υπόσχεση της ηγεσίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων ότι συντόμως, μπορεί και μέσα σ’ ένα 15νθήμερο, θα παρουσιάσει προς τους εκδότες ένα πλήρες πακέτο για την συνεργασία με τις επιχειρήσεις Τύπου, ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 10/9/2013, η σχετική σύσκεψη. Την πρωτοβουλία γι’ αυτήν είχε ο γ.γ. ΜΜΕ, Ι. Παναγιωτόπουλος και συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) Ε. Αθανασίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών - Εκδοτών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής, Χ. Κουγιουμτζόπουλος((ΕΙΕΤΕΑ), ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερησίων & Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής(ΕΙΤΗΕΕΑ), Α. Κατωπόδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ), Γ. Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), Θ. Ζουρόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), Κ. Καλύβας.
Τα ΕΛΤΑ εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Κ. Μελαχροινό, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών τους, ο οποίος περιέγραψε την απώλεια τζίρου των Ταχυδρομείων, που σημειώθηκε από την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας (μεσοπρόθεσμο) σε εκτέλεση του πρώτου Μνημονίου, τον Ιούλιο του 2011. Αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο τζίρος των ΕΛΤΑ από τη διανομή του Τύπου να πέσει από τα 41 εκ. € στα 8 εκατ.!
Ο Κ. Μελαχροινός και τα στελέχη των ΕΛΤΑ έδειξαν να γνωρίζουν με λεπτομέρειες τις υφιστάμενες ανάγκες διανομής και κυκλοφορίας των εφημερίδων και υποσχέθηκαν ότι θα παρουσιάσουν εντός των ημερών την πρότασή τους.
Αυτή θα περιλαμβάνει τη διανομή στους συνδρομητές αλλά και την είσπραξη των συνδρομών καθώς και την ανάπτυξη σημείων πώλησης εφημερίδων στο δίκτυο των ταχυδρομικών καταστημάτων σ’ ολόκληρη τη χώρα.
Ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ, Ε. Αθανασίου ζήτησε από τα ΕΛΤΑ η επικείμενη υποβολή της πρότασης τους προς τους φορείς των επιχειρήσεων Τύπου να περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών, που να καλύπτει τις ανάγκες όλων των εφημερίδων ημερησίων και εβδομαδιαίων, δηλ. κάθε μέρα της εβδομάδας και με κόστος προφανώς ανταγωνιστικό προς την υφιστάμενη κατάσταση διανομής των φύλλων.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ε. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης