ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΗΠΕ ΓΙΑ Ν.3548/2007 ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΓΕ-Ε

Προς τον Γ. Γραμματέα ΜΜΕ, κ. Γ. Παναγιωτόπουλο
Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας


Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2013
Αρ. Πρωτ:4021


Θέμα: Τροποποίηση του 3548/2007


Κύριε Γενικέ,
Κατόπιν της τηλεφωνικής μας συνεννόησης ζητάμε να συμπεριλάβετε στις τροποποιήσεις του ν. 3548/2007 και την δική μας πρόταση.
Ως γνωστόν ο ΣΗΠΕ αντιτάχθηκε από την αρχή και κατ’ αρχήν στην σημειακή τροποποίηση του νόμου, επισημαίνοντας συχνά και σ’ όλους τους τόνους την ανάγκη εκπόνησης νέου νομοθετικού πλαισίου για τον Τύπο, καταθέτοντας με κάθε ευκαιρία τις προτάσεις του.
Παρά ταύτα σε επίδειξη θετικής στάσης επαναφέρει για μια ακόμα φορά την πρότασή του για την εξομάλυνση των διαδικασιών δημοσίευσης, αποπληρωμής των καταχωρήσεων του Δημοσίου.

Η πρόταση του ΣΗΠΕ
Να τροποποιηθεί η διαδικασία ανάθεσης των καταχωρήσεων έτσι ώστε η επιμέτρησή τους να γίνεται με τον αριθμό των χαρακτήρων (συμπεριλαμβανομένων και των κενών ανάμεσα στις λέξεις) με συνέπεια την αντικειμενικοποίησή τους. Να καθιερωθεί μια και μόνη τιμή δημοσίευσης, η ανώτερη προβλεπόμενη σήμερα. Η τιμολόγηση να γίνεται στον φορέα που αναθέτει την δημοσίευση.


Το σχόλιο
Εφόσον υιοθετηθεί η πρόταση αυτή του ΣΗΠΕ, τότε καθίσταται δυνατή η εξόφληση των παραγγελιών προκαταβολικά και αμέσως. Μια τέτοια εξέλιξη συνιστά αναμφιβόλως οικονομία κλίμακας σε εργατοώρες και διαδικασίες στους Φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης αλλά και στα διοικητικά Τμήματα των επιχειρήσεων Τύπου.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ



Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ε. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης