ΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΗΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ Ν.3548/2007

Αθήνα 30.10.2013

Ερήμην των εκδοτών και των δημοσιογράφων οι προωθούμενες αλλαγές στον 3548/07

Η μετατροπή του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας, που συζητείται την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Βουλή, σε κείμενο - σκούπα που αφορά και σε άλλες διοικητικές Αρχές, επαγγελματικές ομάδες, δράσεις και ρυθμίσεις, αναπόδραστα χαρακτηρίζει την εμμονή σε κοινοβουλευτικά ήθη κατακριτέα.
Εκεί, στο άρθρο 16, βρήκε θέση η σημειακή τροποποίηση του 3548/07, που προώθησε η ΓΓΕΕ και την οποία ο ΣΗΠΕ χαρακτήρισε αποσπασματική και πρόχειρη από την πρώτη της εμφάνιση εν είδει nonpaper και στη συνέχεια ως ορφανή τροπολογία, που αναζητούσε όποιο νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να ενταχθεί.
Σημειωτέον ότι ούτε κατά τις τέσσερις συνεδριάσεις της αρμόδιας, κοινοβουλευτικής επιτροπής ούτε με κάποιο άλλο τρόπο, αξιοποιήθηκαν η θέση και οι προτάσεις του ΣΗΠΕ, που βεβαίως ουδέποτε κλήθηκε να συμμετάσχει σε κάποια σχετική συζήτηση με τους εκπροσώπους των διοικητικών αρχών.
Η διοίκηση του ΣΗΠΕ διαμαρτύρεται γι’ αυτό τον τρόπο και τη συμπεριφορά και θα επιδιώξει να αποκαταστήσει το διάλογο και την συντεταγμένη δραστηριότητα ανάμεσα στους φορείς του περιφερειακού Τύπου, των κομμάτων και των διοικητικών Αρχών της Πολιτείας.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η πρωτοβουλία της για τη σύγκλιση συνεδρίου με αντικείμενο το νομοθετικό εκσυγχρονισμό και τη σωτηρία του χειμαζόμενου, περιφερειακού Τύπου.
Με την ευκαιρία, επαναλαμβάνουμε την ανοικτή πρόσκληση για την συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου το Σαββάτο 9 Νοεμβρίου, στις 17:00 στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα, στο Σύνταγμα.


Για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ε. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης