REPORT ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΔΟΤΩΝ 11/9/2013

Το Μάρτιο του 2014 το Συνέδριο για την σωτηρία του περιφερειακού Τύπου

Αθήνα, 12/9/2013

Το «εναρκτήριο λάκτισμα» των διαδικασιών για την πραγματοποίηση του συνεδρίου για την σωτηρία του περιφερειακού Τύπου, δόθηκε το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, από τους εκδότες, τους πανεπιστημιακούς και τους δημοσιογράφους, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων.
Το συνέδριο θα αναζητήσει το ίχνος των εξελίξεων στους φορείς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας σε διεθνή κλίμακα, την σύγχρονη νομοθετική τους αποτύπωση και την ενωτική και αποτελεσματική, θεσμική τους έκφραση σε εθνικό επίπεδο.
Θα διεξαχθεί μέσα στον προσεχή Μάρτιο και για την προετοιμασία του θα συσταθεί οργανωτική επιτροπή, στην οποία θα εκπροσωπούνται ενδιαφερόμενοι εκδότες, φορείς και κλάδοι με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και την αντιπροσωπευτικότητα.
Αξιοποιώντας προτάσεις των παρισταμένων σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση προετοιμασίας του συνεδρίου, θα επιδιωχθεί η εκπροσώπηση στην οργανωτική επιτροπή από κάθε Περιφέρεια της χώρας μέσα από τοπικές διαδικασίες.
Θ’ ανοίξει ιστοσελίδα διαλόγου πάνω στη θεματολογία του συνεδρίου αλλά και για την πρόσληψη μελών της οργανωτικής επιτροπής.
Παραλλήλως θα ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης ώστε να εφαρμοσθεί άμεσα η καμπάνια «Διαβάζω Τοπικό Τύπο» για την ενίσχυση της κυκλοφορίας και της αναγνωσιμότητας.

Ενδεικτικά αναφέρεται η μέχρι στιγμής προτεινόμενη θεματολογία του συνεδρίου:

1. Νέος Νόμος
2. Πνευματικά δικαιώματα
3. Επιχειρηματικό κεφάλαιο
4. Μετάβαση στη νέα εποχή - Νέα Μέσα
5. Εκπαίδευση / αναβάθμιση δημοσιογραφίας
6. Διακίνηση Τύπου
7. Διεθνής εμπειρία


Με εκτίμηση
Για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ε. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης