ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΠΕ ΜΕ ΔΗΜΑΡ & ΠΑΣΟΚ

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Συνεργασίες του ΣΗΠΕ ενόψει του εθνικού συνεδρίου για την σωτηρία του τοπικού Τύπου

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του ΣΗΠΕ με τα πολιτικά κόμματα για το μεγάλο πρόβλημα της επιβίωσης και αναδιάρθρωσης του τύπου της Περιφέρειας βρέθηκαν σε συνάντηση εργασίας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης και ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ Βαγγέλης Αθανασίου.

Από την συνάντηση προέκυψε η ταύτιση των απόψεων του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για τον Τύπο της περιφέρειας, η ανάγκη κατάργησης του υπάρχοντος και τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου νομικού πλαισίου και η νομοθέτηση πλαισίου για το διαδίκτυο και τα πνευματικά δικαιώματα στον Τύπο.

Για το φλέγον ζήτημα των απλήρωτων οφειλών από τα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου προς τις εφημερίδες, η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να προωθήσει σε συνεργασία με άλλα κόμματα νομοθετική ρύθμιση, που να δίνει λύση στο πρόβλημα.

Για τα ίδια ζητήματα έγινε συζήτηση και με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Αντώνη Λιάρο. Εκφράστηκε η θέληση για συμβολή στη λύση των προβλημάτων μέσω θεσμικών αλλαγών.

Την πρόθεσή τους επίσης για την ενεργό συμμετοχή στο συνέδριο για τον περιφερειακό τύπο, που οργανώνεται στις 22/23 Μαρτίου με πρωτοβουλία του ΣΗΠΕ, εκδήλωσαν τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Λιάρος.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Β. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης