ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Προς Εκδότη, μέλος ΣΗΠΕ


Αθήνα, 23/1/2014
Αρ. Πρωτ:4034

Θέμα: συνάντηση με Υφυπουργό Ανάπτυξης, κο Σκορδά

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 22/1/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ΔΣ ΣΗΠΕ & ΕΔΙΠΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κο Σκορδά.
Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν το άρθρο 137 του νομοσχεδίου για την αναθεώρηση του πλαισίου για τις Δημόσιες Συμβάσεις, με το οποίο αίρεται ο υποχρεωτικός χαρακτήρας των δημοσιεύσεων.
Εξηγήσαμε στον Υφυπουργό την αντίφαση που δημιουργείται σε σχέση με το άρθρο 16, παρ. 1 του Ν.4208/2013 που καθιστά όλες τις δημοσιεύσεις των φορέων Δημοσίου υποχρεωτικές και του επισημάναμε ότι η διατήρηση του άρθρου στο σ/ν θεωρείται εχθρική ενέργεια προς τον περιφερειακό Τύπο.
Ο κος Σκορδάς επανέλαβε τα όσα εμπεριέχονται στην απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης, κου Χατζηδάκη, ότι δηλ. θα αφαιρέσει το επίμαχο άρθρο από το νομοσχέδιο, κατά την κατάθεσή του στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.
Στο περιθώριο της συζήτησης, ο υφυπουργός ενημερώθηκε και για τη διοργάνωση εθνικού συνεδρίου για τη σωτηρία του περιφερειακού Τύπου με την υπόσχεση από την πλευρά μας να επανέλθουμε με προτάσεις συνεργασίας.
Μετά το πέρας της συνάντησης εστάλη από τη διοίκηση του ΣΗΠΕ ευχαριστήριο μήνυμα προς τον υφυπουργό γι αυτήν.

 

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Β. Αθανασίου Γ. Κατσαΐτης