Κρήτη: Καταβάλλουν το δώρο Χριστουγέννων και μετά αναγκάζουν τους εργαζόμενους να το επιστρέψουν

Για περιστατικά μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων, ή της καταβολής του, αλλά της άμεσης επιστροφής του στους εργοδότες, κάνει λόγο το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή του

 

Για περιστατικά μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων, ή της καταβολής του, αλλά της άμεσης επιστροφής του στους εργοδότες, κάνει λόγο το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή του.

Στη σχετική ανακοίνωση, καταδικάζει τα συγκεκριμένα περιστατικά, καλώντας τους εργαζομένους να καταγγείλουν τα περιστατικά στο Σωματείο τους ή στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ηρακλείου ενημερώνει όλους τους συναδέλφους του κλάδου πως καταδικάζει τις πρακτικές μη καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων ή την καταβολή και την άμεση επιστροφή του στον εργοδότη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εργοδοτικούς εκβιασμούς και να καταγγείλουν όλα αυτά τα περιστατικά στο σωματείο μας ή στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το σωματείο μας έχει ήδη προβεί σε καταγγελίες για όλες τις περιπτώσεις που έχει ενημερωθεί και θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους οι οποίοι επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά».

Αγώνας της Κρήτης/Νέα Κρήτη