Άσπρες Πεταλούδες: Ούτε ευρώ …τσακιστό δεν έλαβε ποτέ το Ιδρυμα από το Δήμο Βόλου (ηχητικό)

"Κομμένο" το τοπικό Ίδρυμα, από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τα Φαναράκια - Με 17.000 ευρώ στήριξαν οι Έλληνες του Μονάχου

 

"Κομμένο" το τοπικό Ίδρυμα, από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τα Φαναράκια - Με 17.000 ευρώ στήριξαν οι Έλληνες του Μονάχου

Με 17.000 ευρώ στήριξαν οι Έλληνες του Μονάχου το Ίδρυμα της πόλης «Άσπρες Πεταλούδες» την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως έγραψε το magnesianews.gr, ποσό το οποίο θα βοηθήσει πολύ το έργο, που επιτελείται καθημερινά, με παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Αθανάσιος Μπακαλιάνος τόνισε πόσο σημαντική είναι για το Ίδρυμα αυτή η βοήθεια, ενώ σχολίασε πως και φέτος οι «Άσπρες Πεταλούδες» ήταν «κομμένες» από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, από τον οποίο δεν έχουν ενισχυθεί ούτε με ένα ευρώ!

Με βαθιά συγκίνηση μίλησε ο κ. Μπακαλιάνος για την κίνηση των Ελλήνων του Μονάχου να στηρίξουν τις Άσπρες Πεταλούδες, μαθαίνοντας για το μεγάλο έργο που προσφέρεται σε παιδιά με νοητική υστέρηση εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος ένα απόγευμα καλοκαιριού δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της τοπικής εφημερίδας «Δορυφόρος», ο οποίος τον ενημέρωσε πως οι Έλληνες του Μονάχου, Σύλλογοι και φορείς σκοπεύουν να διοργανώσουν μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για την ενίσχυση του Ιδρύματος.

«Πραγματικά συγκινήθηκα εκείνη τη στιγμή κι ήρθαν δάκρυα στα μάτια μου'», είπε ο κ. Μπακαλιάνος, συγκινημένος από την απόφαση και την κίνηση αυτή των Ελλήνων του Μονάχου.
Η γιορτή έγινε και συγκεντρώθηκαν 17.000 ευρώ, τα οποία και δόθηκαν στο Ίδρυμα. Όπως ανέφερε ο κ. Μπακαλιάνος στόχος είναι να δημιουργήσει μία φωτοβολταϊκή μονάδα, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες του Ιδρύματος για ρεύμα.

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε μία μονάδα φωτοβολταϊκών, γιατί έχουμε δυσκολία με το ρεύμα. Θέλουμε 1700-1800 ευρώ ρεύμα το μήνα. Και κάνω κι έκκληση στους συμπολίτες μας. Μόνο κάτι τοπικοί παράγοντες δεν μας βοηθάνε, ο κόσμος εδώ μας βοηθάει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακαλιάνος.

Όση λοιπόν βοήθεια έχει δεχτεί το Ίδρυμα από τους απλούς πολίτες του Βόλου, αλλά και πρόσφατα από Έλληνες του εξωτερικού δεν έχει δεχτεί από τον Δήμο Βόλου, από τον οποίο φαίνεται να είναι «κομμένο» από κάθε εκδήλωση στήριξης των ιδρυμάτων της πόλης.

Οι Άσπρες Πεταλούδες δεν έχουν δεχτεί την τελευταία πενταετία καμία οικονομική στήριξη, ενώ φέτος ο κ. Μπακαλιάνος έφτασε στο σημείο να κάνει έκκληση με γραπτή επιστολή του στον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Ανδρέα Ζέρβα, προκειμένου να εντάξει ο Δήμος Βόλου στη λίστα των ιδρυμάτων που θα βοηθούσε από την εκδήλωση με τα φαναράκια και τις Άσπρες Πεταλούδες.

Η επιστολή του αυτή δεν απαντήθηκε ποτέ και οι Άσπρες Πεταλούδες δεν βρέθηκαν σε καμία λίστα ενίσχυσης…

«Εγώ πριν ξεκινήσουν οι γιορτές έστειλα στον κ. Ζέρβα, που είναι πρόεδρος στον ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ μια επιστολή. Κι έκανα μια έκκληση να μας συμπεριλάβουν κι εμάς στις χριστουγεννιάτικες γιορτές, στα φαναράκια. Το ζήτησα. Αλλά είδα ότι και πάλι δεν ήμασταν πουθενά. Πέρυσι έπαιρνα τηλέφωνο, δεν έβγαιναν οι υπεύθυνοι κι έστειλα φέτος την υπάλληλο και πήγε την επιστολή κατευθείαν στο γραφείο του. Δεν μας έχουν δώσει τίποτα, ένα Πάσχα μας δώσανε κάτι κρέατα. Ο Δήμαρχος δεν μας έχει επισκεφθεί καμία φορά, αλλά δεν έχω μαζί του κάτι. Ο Δήμαρχος δεν νομίζω να ασχολείται με αυτά τα πράγματα, με αυτά θα ασχολούνται οι υπόλοιποι. Περίμενα από τον κ. Ζέρβα, κάποτε τον είχα δει και είχαμε μιλήσει. Ο παππούς του ήταν και μέλος του φιλανθρωπικού σωματείου μας. Και τον μνημόνευσα στην επιστολή μου, ότι ήταν από τα πρώτα μέλη μας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Μπακαλιάνος, ο κ. Βλιώρας, που ήταν πέρυσι πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, είχε ζητήσει συγνώμη γι’ αυτή την εξαίρεση και του είχε υποσχεθεί πως θα ενταχθεί από τον επόμενο χρόνο και το Ίδρυμα στη λίστα των Ιδρυμάτων ενίσχυσης από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Ωστόσο, ο κ. Μπακαλιάνος τόνισε πως «Οι Άσπρες Πεταλούδες πετάνε! Έχουν την αγάπη του Θεού, μας βοηθάει ο Δέσποτας, μας δίνει το μεσημεριανό κάθε μέρα. Δεν στρέφομαι εναντίον κανενός. Ο Θεός εμάς δεν μας αφήνει. Και πάμε καλά. Δεν χρωστάμε πουθενά».

Στη δομή φιλοξενούνται 48 έως και 52 παιδιά με νοητική υστέρηση, ενώ το Ίδρυμα έχει 28 άτομα προσωπικό. Αν και τα έξοδα είναι υπέρογκα ο κ. Μπακαλιάνος λέει χαρακτηριστικά » λέω μπράβο που και φέτος κλείνουμε με πλεόνασμα».

Να σημειωθεί πως ο ίδιος εργάζεται νυχθημερόν για τη λειτουργία του Ιδρύματος εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια και τόνισε πως «Τη ζωή μου τη διέθεσα γι’ αυτό το σκοπό και θα την ολοκληρώσω αν με αφήσει ο Θεός. Κάτι πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας. Εγώ υπηρετώ τον συνάνθρωπό μου. Από τα 18 μου χρόνια πήγα τότε στην Ελληνική Χωροφυλακή, μετά Αστυνομία και συνεχίζω να είμαι κοντά στον συνάνθρωπό μου».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μπακαλιάνος στο Ράδιο ΕΝΑ Βόλου, στην εφημερίδα Μαγνησία