Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου με εποχικές ιώσεις 35-40 παιδιά καθημερινά

Σε έξαρση οι ερπητοϊοί όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση

 

Σε έξαρση οι ερπητοϊοί όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση

Δεκάδες είναι τα παιδιά που επισκέπτονται με τους γονείς τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς ταλαιπωρούνται από πυρετό, βήχα και πονόλαιμο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις και διάρροια. Σύμφωνα με την κ. Αναστασία Αναστασίου, Διευθύντρια της Παιδιατρική Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου που μίλησε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, σχεδόν 35-40 παιδιά έρχονται κάθε μέρα με τα παραπάνω συμπτώματα, αναζητώντας τις συμβουλές και τις οδηγίες των γιατρών. Η ίδια επεσήμανε πως είναι φυσιολογική αυτή η …κίνηση στα Επείγοντα, καθώς είναι χειμώνας, ενώ τόνισε πως το φαινόμενο των ιώσεων δεν είναι σε έξαρση.

Μαζί με το κρύο ξεκίνησαν και οι παιδικές ασθένειες με τις ιώσεις να είναι στην πρώτη θέση. Καθημερινά το Νοσοκομείο Βόλου επισκέπτονται πολλοί γονείς, ανήσυχοι για τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά τους, τα οποία είναι πυρετός, έντονος βήχας, πονόλαιμος και κάποιες φορές και διάρροιες.

«Είναι φυσιολογικό να έχουμε ιώσεις αυτή την εποχή και δεν θα έλεγα ότι είναι σε έξαρση το φαινόμενο. Έρχονται πολλά παιδιά στο Νοσοκομείο, θα έλεγα κατά μέσο όρο 35-40 καθημερινά, όμως δεν έχουν τα συμπτώματα για νοσηλεία. Εμείς τα εξετάζουμε και προτείνουμε μια πιο ήπια αγωγή. Φέτος όμως μπορώ να πω ότι είχαμε επιδημία από λοιμώδη μονοπυρήνωση και γενικά από ερπητοϊούς. Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση γι’ αυτό, ενώ είχαμε και αρκετά περιστατικά πνευμονιών. Αυτά ανησυχούν περισσότερο τους γονείς, καθώς είναι ιογενείς και μπορεί να κολλήσει όλη η οικογένεια», εξήγησε η κ. Αναστασίου, περιγράφοντας την εικόνα που επικρατεί καθημερινά στο Νοσοκομείο.

Όμως πολλά περιστατικά παιδιών με ιώσεις έχουν και οι ιδιώτες γιατροί, σε πολλούς από τους οποίους δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού.

Οι ίδιοι συστήνουν αντιπυρετικά και καλή διατροφή, αντιμετωπίζοντας τις απλές ιώσεις και επανεξέταση μετά από μερικές ημέρες. Οι ιώσεις κάνουν τον κύκλο τους για 3 περίπου ημέρες, ενώ για τα πιο βαριά περιστατικά, ο γιατρός είναι αυτός που θα αποφασίσει τη θεραπεία που θα ακολουθηθεί.

Μαγνησία