Συνελήφθη 29χρονος στη Ρόδο που είχε διαπράξει 18 διαρρήξεις μέσα σε ένα εικοσαήμερο

Πάνω από 68.000 ήταν η λεία των κοσμημάτων που άρπαξε

 

Πάνω από 68.000 ήταν η λεία των κοσμημάτων που άρπαξε

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατάφεραν να εξιχνιάσουν δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπής από κατοικίες στην πόλη της Ρόδου, εντοπίζοντας τον διαρρήκτη.

Πρόκειται για 29χρονο ΡΟΜΑ, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές, εμπλεκόμενος σε υποθέσεις, κλοπών, διαρρήξεων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, χθες 28 Ιανουαρίου 2020 το πρωί, συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για διάπραξη κλοπών κατά επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως διακριβώθηκε, στο πλαίσιο επισταμένης αστυνομικής έρευνας, συνδυαστικής αξιολόγησης στοιχείων και σκιαγράφησης του τρόπου ενέργειας (modus operandi) του δράστη, ο κατηγορούμενος κατά το τελευταίο εικοσαήμερο ακλουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία παραβίαζε συστηματικά κατοικίες στην πόλη της Ρόδου.

Από τη μελέτη της εγκληματικής του δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν συγκεκριμένα τέσσερις απόπειρες παραβίασης και δεκατέσσερις διαρρήξεις διαμερισμάτων-μονοκατοικιών απ’ όπου αφαίρεσε κατά περίπτωση χρήματα, τιμαλφή-κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Υπολογίζεται ότι η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων αγγίζει τις 68.550 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Η Ροδιακή