Ρόδος: Καταδικάστηκε 76χρονος επειδή κλώτσησε τρία γατάκια

Ένοχος για κακοποίηση ζώου κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 76χρονος που κατηγορούνταν ότι κλώτσησε τρία γατάκια

 

Ένοχος για κακοποίηση ζώου κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 76χρονος που κατηγορούνταν ότι κλώτσησε τρία γατάκια.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε μία συμπολίτισσά μας σε βάρος του 76χρονου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 19 Δεκεμβρίου του 2015 η καταγγέλλουσα τάιζε τη γάτα με τα τέσσερα νεογέννητα γατάκια της όταν ο κατηγορούμενος πέρασε από το σημείο και φέρεται ότι με βία και με δύναμη κλώτσησε κάποια από τα γατάκια με αποτέλεσμα αυτά να εκτιναχθούν δύο – τρία μέτρα μακριά.

νος πάντως αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται πως η καταγγελία σε βάρος του έγινε επειδή είχε προηγηθεί δική του μήνυση σε βάρος της καταγγέλλουσας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Φώτη Ρωμαίου έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον 76χρονο με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

Σημειώνεται πως στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να καταδικαστεί ο 76χρονος σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Η Ροδιακή