Πήλιο: SOS για το φράγμα Παναγιώτικο

Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει λέει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου - Πρόσκληση στους βουλευτές και την αντιπεριφερειάρχη να κάνουν αυτοψία στο έργο

 

Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει λέει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου - Πρόσκληση στους βουλευτές και την αντιπεριφερειάρχη να κάνουν αυτοψία στο έργο

Νέο καμπανάκι από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για το φράγμα Παναγιώτικο. Το έργο που κατασκευάστηκε για να υδροδοτείται το Τρίκερι και μέρος του παραλιακού μετώπου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που περιλαμβάνει την Αφησσο, τα Καλά Νερά, την Κορόπη, το Λεφόκαστρο, τον Κάλαμο και την Πάου, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με κατάρρευση, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

«Εάν δεν χρηματοδοτηθούν από την Πολιτεία άμεσα τα έργα επισκευής κακοτεχνιών και ρωγμών που έχει ζητήσει ο Δήμος, το φράγμα ανά πάσα στιγμή μπορεί να πλημμυρίσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις περιοχές από Μπούφα ώς Καλά Νερά» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός, εμφανώς προβληματισμένος.

Ο κ. Μιτζικός σε μία προσπάθεια να πιεστούν η Πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία, ώστε άμεσα να ικανοποιήσουν το αίτημα της δημοτικής αρχής για χρηματοδότηση των σχετικών μελετών, απεύθυνε πρόσκληση στους βουλευτές του Νομού και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη να μεταβούν όλοι μαζί επί τόπου στο φράγμα και να κάνουν αυτοψία στο έργο μεθαύριο Σάββατο στις 12.00.

«Με την αυτοψία θα έχουν όλοι την ευκαιρία δουν από κοντά πού βασίζεται ο έντονος προβληματισμός μου και πιέζω εναγωνίως να χρηματοδοτηθούν οι σχετικές μελέτες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση των υποδομών του φράγματος και περιγράφοντας τα έργα βελτίωσης, ο κ. Μιτζικός έκανε λόγο για εμφάνιση ρωγμών στο τοιχίο της στέψης του φράγματος και διαρροές στον πόδα του φράγματος, που παρουσιάστηκαν μεν από την έναρξη λειτουργίας του, έχουν όμως επιδεινωθεί, εντείνοντας την ανησυχία του Δήμου ότι θα επέλθει μεγαλύτερη ζημιά ειδικά τώρα τον χειμώνα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των έντονων βροχοπτώσεων.

«Οι διαρροές στους αγωγούς σε συνδυασμό με τα άσχημα καιρικά φαινόμενα προκαλούν διαρκείς καθιζήσεις. Ποιος μας εγγυάται ότι σε μια επόμενη φάση δεν θα έχουμε σοβαρότερα προβλήματα ή μία υπερχείλιση που μπορεί να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Επιπροσθέτως σημείωσε πως ρηγματώσεις παρατηρούνται και κατά μήκος της οδού, με αποτέλεσμα την πλήρη έκθεση των αγωγών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία και την ασφάλειά τους. Λόγω μάλιστα της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου ελλοχεύει ο κίνδυνος της ολικής κατάρρευσης των αγωγών και ολόκληρου του έργου, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου.

«Πρέπει να γίνει άμεσα η αποκατάσταση του δρόμου όπου βρίσκονται οι αγωγοί ώστε να αποφευχθούν τυχόν ζημιές στους αγωγούς, ενώ είναι αναγκαία η κατασκευή και του ορεινού δικτύου (ορεινός κλάδος ύδρευσης) όπως προέβλεπε και η αρχική μελέτη» κατέληξε ο κ. Μιτζικός.

Ταχυδρόμος Μαγνησίας