Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης από την Κομοτηνή (βίντεο)

«Κατέρρευσαν όλα τα αφηγήματα της κυβέρνησης και στο κοινωνικό και στο οικονομικό επίπεδο»

 

«Κατέρρευσαν όλα τα αφηγήματα της κυβέρνησης και στο κοινωνικό και στο οικονομικό επίπεδο»

Στην Κομοτηνή βρίσκεται σήμερα ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης προκειμένου να παραστεί ως ομιλητής στην απογευματινή εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα, Τουρκία και Δύση».

Με αφορμή την παρουσία του στην πόλη μας ο κ. Αμανατίδης έδωσε συνέντευξη τύπου στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής κάνοντας παράλληλα έναν μικρό απολογισμό της 7μηνης διακυβέρνησης της ΝΔ, καθώς όπως εξήγησε σήμερα κλείνουν ακριβώς 7 μήνες από τότε που η γαλάζια παράταξη ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αναφορικά με την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική της χώρας ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι «επισημάναμε στην κυβέρνηση πως η πολιτική του κατευνασμού και η εξέλιξη της σε πολιτική προβλεψιμότητας δείχνει μια κυβέρνηση η οποία τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από τις εξελίξεις και δεν δίνει σαφή μηνύματα ούτε έχει σαφή προσανατολισμό» για να χαρακτηρίσει επιτακτική την ανάγκη «να ικανοποιηθεί το αίτημα που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματα για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, έτσι ώστε το μέτωπο το οποίο σε ζητήματα υπεράσπισης κεντρικών δικαιωμάτων είναι αρραγές να έχει μια σαφή στρατηγική και ενότητα όλου του πολιτικού κόσμου».

Όσο για την ακολουθούμε πολιτική της κυβέρνησης σε κοινωνικό επίπεδο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως υπάρχει οπισθοχώρηση σε όλα τα κοινωνικά δικαιώματα. «Η κυβέρνηση έχει υπαναχωρήσει σε όλες τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις και κατέρρευσαν όλα τα αφηγήματά της και στο κοινωνικό και στο οικονομικό επίπεδο. Δείχνει μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τους λίγους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Δείτε το βίντεο στην εφημερίδα Παρατηρητής της Θράκης