Στη Ρόδο ο πρέσβης της Γερμανίας

Τη Ρόδο θα επισκεφτεί ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Ernst Reichel συνοδευόμενος από συνεργάτες του και στελέχη της γερμανικής πρεσβείας στη χώρα μας

 

Τη Ρόδο θα επισκεφτεί ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Ernst Reichel συνοδευόμενος από συνεργάτες του και στελέχη της γερμανικής πρεσβείας στη χώρα μας.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της επίσκεψής του στο νησί μας, εντούτοις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γερμανός πρέσβης θα έρθει σήμερα στη Ρόδο, και θα παραμείνει μέχρι και αύριο.

Κατά την παραμονή του στη Ρόδο θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τις τοπικές αρχές και να συζητήσει μαζί τους θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ όπως εκτιμάται στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρίσκεται λόγω και της βαρύνουσας σημασίας του, το τουριστικό ρεύμα των Γερμανών προς το νησί μας.

Η Ρόδος είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς και μάλιστα βάσει των κρατήσεων, το νησί βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Γερμανών τουριστών.

ύμφωνα δε με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, το 2019 ήλθαν στο νησί 840.573 Γερμανοί τουρίστες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2018 που έφθασαν τους 428.743, ενώ κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, μετά τους Βρετανούς, στη λίστα της κατανομής αφίξεων κατά χώρα προέλευσης στη Ρόδο.

Ο κ. Reichel αύριο το μεσημέρι ολοκληρώνοντας τις επαφές του στο νησί μας θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σημερινός πρέσβης της Γερμανίας μπήκε στο διπλωματικό σώμα το 1988 και η πρώτη του τοποθέτηση ήταν στο Γενικό Προξενείο στην Αγία Πετρούπολη και στη συνέχεια από το 1992 ως το 1996 διετέλεσε σύμβουλος για θέματα Ρωσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Εργάστηκε επίσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γερμανίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη. Από το 2003 ως το 2007 ο Έρνστ Ράιχελ διετέλεσε αναπληρωτής προϊστάμενος στην υπηρεσία του τότε Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ.

Τον Ιούλιο του 2011 ο Ερνστ Ράιχελ έγινε πρεσβευτής της Γερμανίας στο Κοσσυφοπέδιο. Από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2016, ήταν υπεύθυνος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία στο Ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών πριν αναλάβει τη γερμανική πρεσβεία στο Κίεβο.

Η Ροδιακή