«Τρέχει» έργα 10 εκατ. ευρώ στον Τύρναβο

Το Υπ. Εσωτερικών από τον «ξεχασμένο» «Φιλόδημο» *Τι ζήτησε ο δήμαρχος και για τι δεσμεύτηκε ο υπουργός *Παρεμβάσεις για το χύμα τσίπουρο

 

Το Υπ. Εσωτερικών από τον «ξεχασμένο» «Φιλόδημο» *Τι ζήτησε ο δήμαρχος και για τι δεσμεύτηκε ο υπουργός *Παρεμβάσεις για το χύμα τσίπουρο

Άκρως αποτελεσματική σε ό,τι αφορά στην προώθηση έργων στον Δήμο ήταν η επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών στο Δήμο Τυρνάβου κ. Παν. Θεοδωρικάκου.

Παρεμβάσεις και δεσμεύσεις για έργα που αφορούν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και φτάνουν στα 10 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερα διαλλακτικός ήταν επίσης ακούγοντας τη φωνή της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα, τους δύο βουλευτές, τον περιφερειάρχη αλλά και εκπροσώπους των τοπικών φορέων για το καθεστώς του χύμα τσίπουρου με κεντρικό αίτημα αυτό να παραμείνει όπως είναι μέχρι τώρα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε την πόλη του Τυρνάβου για να παραστεί στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου στο κέντρο «Ανδρομέδα» στον Προφήτη Ηλία χθες το μεσημέρι. Νωρίτερα όμως, μετά από πρόσκληση του δημάρχου κ. Ι. Κόκουρα, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου έγινε μια πρώτη και χρήσιμη κουβέντα για τα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο.

Συνοδευόμενος από τους βουλευτές του νομού κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και Χρήστο Κέλλα, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό αλλά και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Χρήστο Καπετάνο άκουσαν τα αιτήματα του Δήμου.

Ο κ. Κόκουρας, τόσο στο Δημαρχείο όσο και στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ιδιαίτερα ενημερωμένος για το σύνολο των ζητημάτων του Δήμου, έθεσε βασικά θέματα και μέσω του «Φιλόδημου» για τη χρηματοδότηση έργων, όπως η αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου ημιτελούς κτιρίου του Κλειστού Κολυμβητηρίου στον χώρο της Τούμπας, το οποίο πέρα από τη φθορά του χρόνου που έχει υποστεί αποτελεί και εστία μόλυνσης στην περιοχή. Επίσης ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι όσα έργα είναι «ώριμα» στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα προωθηθούν.

Ένα άλλο μείζον ζήτημα που αφορά στην ποιότητα ζωής και την υγεία των δημοτών είναι η αντικατάσταση από τη ΔΕΥΑΤ των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης σε Αμπελώνα και Τύρναβο, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών αλλά και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για παρέμβαση στην οδοποιία.

Στο Δημαρχείο Τυρνάβου στη σύσκεψη παρευρέθηκαν -μεταξύ άλλων- οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Γκάτσος, Χριστόφορος Κατσαρός, Λάσκος Μανδηλάς, Γιώργος Σακούτσιος, Χρήστος Μάμμος, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κ. Γιώργος Παπαλέξης, ο ειδικός νομικός συνεργάτης κ. Βασίλης Βράκας, ενώ στο κέντρο για την κοπή της πίτας τον υπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Κώστας Τσόλας
Ελευθερία Λάρισας