Υπ. Άμυνας: «Δεν υφίσταται σχεδιασμός για κέντρο φιλοξενίας στο ΚΕΕΜ»

Τι δήλωσε παρουσία του δημάρχου Σπάρτης Π. Δούκα

 

Τι δήλωσε παρουσία του δημάρχου Σπάρτης Π. Δούκα

Κατηγορηματικά απέρριψε το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων στο στρατόπεδο του ΚΕΕΜ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στο γεύμα εργασίας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) που έλαβε χώρα τη Δευτέρα (17/2) στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο δήμαρχος Σπάρτης και πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Πέτρος Δούκας, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να απευθύνει σχετικό ερώτημα στον υπουργό αναφορικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το μεταναστευτικό σε συνάρτηση με τη Λακωνία. «Ο σχεδιασμός που ακούγεται ότι υπάρχει για το ΚΕΕΜ δεν υφίσταται και δεν θα είναι τόσο απλή υπόθεση αυτή. Και οι τοπικοί βουλευτές είναι πάρα πολύ πιεστικοί. Τώρα, βέβαια, τους στέλνω όλους στον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκη κι αισθάνομαι ανακούφιση γι’ αυτό». Πάντως, όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα (μεταναστευτικό), τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, είναι η δημιουργία κλειστών δομών».

Μετά από προτροπή του Π. Δούκα, ο Γ. Παναγιωτόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία για την αναβάθμιση κι αξιοποίηση του αεροδρομίου Σπάρτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τελείωσε, μόνο αυτό μπορών να πω. Ασφαλώς και η πρόταση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα», τόνισε ενώ δεν δίστασε να πλέξει και το εγκώμιο του Πέτρου Δούκα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς τον πρώτο πολίτη της Σπάρτης: «Οι ιδέες που έχεις για τον τόπο σου θα δώσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία και θα δώσουν μεγάλη ώθηση σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας που είναι λίγο υποτιμημένη, αλλά θα πάψει να είναι, χάρη σε σένα…», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Φωτο Σπ. Τζινιέρης
Χρήστος Πετρούλιας
Λακωνικός Τύπος