5α στο Διαγωνισμό Προσβάσιμης Πόλης 2020 τα Χανιά - «Τα έργα έχουν κάνει το κέντρο προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία (εικόνες και βίντεο)

Στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής και EDF για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, έλαβε χώρα την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες η βράβευση της Προσβάσιμης Πόλης 2020 – Access City Awards

 

Στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής και EDF για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, έλαβε χώρα την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες η βράβευση της Προσβάσιμης Πόλης 2020 – Access City Awards.

Το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης είναι ένα βραβείο για τις πιο προσβάσιμες πόλεις. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι πόλεις με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 47 πόλεις και στον τελικό προκρίθηκαν 6, μεταξύ των οποίων και τα Χανιά. Πιο συγκεκρριμένα οι 6 του τελικού ήταν: Castelló de la Plana, Ισπανία, Chania, Ελλάδα, Évreux (Γαλλία), Skellefteå (Σουηδία), Tartu (Εσθονία) και Warsaw (Πολωνία).

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε η πόλη της Βαρσοβίας στην Πολωνία ενώ η πόλη των Χανίων ήρθε πέμπτη λαμβάνοντας έπαινο.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης στην σχετική εκδήλωση μεταξύ άλλων δήλωσε:

”Ο Δήμος Χανίων έχει υλοποιήσει ένα ευρύ έργο πεζόδρομων/πεζοδρομίων για προσβασιμότητα και κινητικότητα, μετατρέποντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και όλο κέντρο σε προσβάσιμο για τα άτομα με αναπηρία. Οι αλλαγές που έχουν γίνει περιλαμβάνουν επίσης όλα τα δημόσια κτήρια και τα κτήρια των δημοτικών υπηρεσιών καθώς και το Ενετικό Λιμάνι. Τα έργα ολοκληρώθηκαν και όλα τα εμπόδια έχουν απομακρυνθεί ενώ τα πεζοδρόμια έχουν πλήρως ανακατασκευασθεί με πλάτος παζοδρομίου άνω του 1,5 μέτρου καθώς και με τοποθέτηση ειδικών ραμπών και δεικτών διαδρομής για τυφλούς”.

Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης βράβευσε τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Δείτε εικόνες και βίντεο στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης