Γκαρά: «Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να καταργήσει και το ΙΚΑ Ορεστιάδας»

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τολμά και βάζει στο στόχαστρό της και το ΙΚΑ Ορεστιάδας. Το Βορειότερο και ένα από το πλέον κρίσιμα για τη λειτουργία τους υποκατάστημα του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα» καταγγέλλει η βουλευτής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά

 

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τολμά και βάζει στο στόχαστρό της και το ΙΚΑ Ορεστιάδας. Το Βορειότερο και ένα από το πλέον κρίσιμα για τη λειτουργία τους υποκατάστημα του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα» καταγγέλλει η βουλευτής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Όπως υποστηρίζει, «αυξημένες εισφορές, μειωμένες συντάξεις και κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών φέρνει το νέο «Ασφαλιστικό Βρούτση». Φαίνεται πως για την Κυβέρνηση της ΝΔ δεν αρκεί το γεγονός ότι με το νέο ασφαλιστικό εννιά στους δέκα ελεύθεροι επαγγελματίες θα αναγκαστούν στην κυριολεξία να «ματώσουν», πληρώνοντας αυξημένες εισφορές κατά τουλάχιστον 20%.

Δεν αρκεί ούτε το γεγονός πως εννιά στους δέκα συνταξιούχους πρόκειται να έχουν σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις τους μέσω της κατάργησης και της μόνιμης 13ης Σύνταξης, που θέσπισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετοιμάζονται επιπλέον να υποβαθμίσουν και να συρρικνώσουν κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες σε νευραλγικά σημεία της χώρας όπως το ΙΚΑ Ορεστιάδας, το οποίο σύμφωνα με το άρθρο 102 του «ασφαλιστικού Βρούτση» πρόκειται ουσιαστικά να μετατραπεί σε αποκεντρωμένο τμήμα του υποκαταστήματος ΙΚΑ Διδυμοτείχου, με ελάχιστους στην κυριολεξία υπαλλήλους, οι οποίοι θα αποτελούν απλά τους «ταχυδρόμους» από και προς το ΙΚΑ Διδυμοτείχου.

Για τους Εβρίτες, δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά. Τα ίδια έγιναν και κατά την περίοδο της προηγούμενης Κυβέρνησης της ΝΔ, με Πρωθυπουργό τότε τον κ. Σαμαρά, όπου με παρόμοιο τρόπο – όπως κάνουν τώρα με το ΙΚΑ Ορεστιάδας – είχαν κλείσει η Εφορία στο Διδυμότειχο και το Σουφλί, το ΙΚΑ και το Ειρηνοδικείο Σουφλίου.

Τους τελευταίους μήνες κατά τη θητεία της Κυβέρνησης της ΝΔ, το κλείσιμο και τα λουκέτα σε κρίσιμες δημόσιες και μη υπηρεσίες, ιδιαίτερα στον Βόρειο Έβρο, τείνουν να λάβουν τη μορφή «χιονοστιβάδας», αδιαφορώντας για τις ανάγκες της κοινωνίας. ‘Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων υπηρεσιών, με μετακύλιση του κόστους στους πολίτες, κάνοντας ακόμα ένα δώρο προς τα μεγάλα συμφέροντα.

Σήμερα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τολμά και βάζει στο στόχαστρό της και το ΙΚΑ Ορεστιάδας. Το Βορειότερο και ένα από το πλέον κρίσιμα για τη λειτουργία τους υποκατάστημα του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα. Ας αναλογιστούν έστω και τώρα την ύστατη στιγμή οι σημερινοί κυβερνώντες το μήνυμα που στέλνουν προς τους κατοίκους του Έβρου – αλλά και προς άλλες πλευρές – με την αποδυνάμωση των υπηρεσιών και ουσιαστικά την απόσυρση του κράτους από την περιοχή μας. Η ευθύνη που τους βαραίνει είναι μεγάλη».

Γιώργος Πανταζίδης
Η Γνώμη της Θράκης