Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο της 13χρονης Φωτεινής από την Ορεστιάδα

«Έγινε ό, τι ήταν δυνατόν για την αντιμετώπιση του τραύματος, και η μετεγχειρητική πορεία θα κρίνει την εξέλιξη της υγείας του κοριτσιού», ανέφεραν οι νευροχειρουργοί του νοσοκομείου Καβάλας, μετά την τρίωρη, σχεδόν, επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη σήμερα το πρωί η 13χρονη μαθήτρια από την Ορεστιάδα, που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά την περασμένη Πέμπτη, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής, στον Πευκώνα της πόλης

 

«Έγινε ό, τι ήταν δυνατόν για την αντιμετώπιση του τραύματος, και η μετεγχειρητική πορεία θα κρίνει την εξέλιξη της υγείας του κοριτσιού», ανέφεραν οι νευροχειρουργοί του νοσοκομείου Καβάλας, μετά την τρίωρη, σχεδόν, επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη σήμερα το πρωί η 13χρονη μαθήτρια από την Ορεστιάδα, που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά την περασμένη Πέμπτη, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής, στον Πευκώνα της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί είχε σοβαρές κακώσεις στη σπονδυλική στήλη και βλάβη στον νωτιαίο μυελό, που προκλήθηκαν από την πτώση του από κούνια. Η 13χρονη εκτινάχτηκε από την κούνια στην οποία έπαιζε με συμμαθητές της και έπεσε στον προστατευτικό τάπητα που υπάρχει από κάτω, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε τον βαρύ τραυματισμό της.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοτική παιδική χαρά, όπου έγινε το ατύχημα, βρίσκεται μέσα σε αστικό αλσύλλιο το οποίο τα σχολεία επιλέγουν για τους σχολικούς περιπάτους τους. Διαμορφώθηκε πριν από 3,5 χρόνια περίπου, είναι πιστοποιημένη για τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργεί νόμιμα.

Η συγκεκριμένη δημοτική παιδική χαρά, όπου έγινε το ατύχημα, είναι πιστοποιημένη για τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργεί νόμιμα.

Κική Ηπειρώτου
Η Γνώμη της Θράκης/EΡΤ Ορεστιάδας