Πάλι τα ίδια! Αμερικάνοι της βάσης ξυλοκόπησαν 3 Χανιώτες άνευ λόγου και αιτίας – Τι λέει η Επιτροπή Ειρήνης

Οι τοπικές αρχές χαριεντίζονται με τους εκπροσώπους των βάσεων δίχως ποτέ να θίγουν κάποια από τα πολλά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία σχετικά με την παρουσία τους

 

Οι τοπικές αρχές χαριεντίζονται με τους εκπροσώπους των βάσεων δίχως ποτέ να θίγουν κάποια από τα πολλά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία σχετικά με την παρουσία τους

Έτσι, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι σχεδόν κάθε φορά που καταφθάνουν στην πόλη μας οι ξένοι στρατοί υπάρχουν και επεισόδια.Τα πιο πολλά ποτέ δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Κάποια λίγα, είτε λόγω της θέλησης των θυμάτων να τα γνωστοποιήσουν είτε εξαιτίας ύπαρξης αυτόπτη μάρτυρα φτάνουν και στη γνώση μας. Ένα από αυτά συνέβη το Σάββατο.

Όπως ενημερωθήκαμε, το επεισόδιο έγινε στο κέντρο της πόλης όταν ομάδα Αμερικανών στρατιωτών δίχως λόγο και αιτία επιτέθηκε σε 3 Χανιώτες. Το αποτέλεσμα της συμπλοκής που ακολούθησε ήταν να καταλήξουν στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο.

Όπως έχει συμβεί τόσες φορές στο παρελθόν, δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις. Άλλωστε, το προσωπικό των βάσεων προστατεύεται από το καθεστώς της ετεροδικίας που διασφαλίζει ότι ακόμη και αν υπάρξει και καταδίκη από ελληνικά δικαστήρια, δε θα εκτίσουν την ποινή τους.

Χαρακτηριστική και η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων η οποία με ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Για μια ακόμη φορά οι Χανιώτες πέφτουν θύματα της βάρβαρης συμπεριφοράς των Αμερικανών μισθοφόρων του θανάτου, γεγονός το οποίο αποτελεί απόδειξη του πως έχουν μάθει να αντιλαμβάνονται τις έννοιες της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων έγκαιρα είχε ενημερώσει τον λαό των Χανίων, ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει από το όλο και πιο βαθύ δέσιμο του με τους ιμπεριαλιστές και την παρουσία του βάσεων στον τόπο του.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Για μια ακόμα φορά οι «φίλοι και σύμμαχοι» μας Αμερικανοί, φρόντισαν να αναδείξουν στα Χανιά, με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν, τα φιλειρηνικά τους αισθήματα, όπως άλλωστε εδω και χρόνια κάνουν σκορπώντας τον θάνατο σε χώρες που δήθεν εκτελούν ειρηνευτικές αποστολές.

Ομάδα Αμερικανών της βάσης επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τρεις Χανιώτες, το Σάββατο τα ξημερώματα στα Νέα Καταστήματα, με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, ένας από αυτούς να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Για μια ακόμη φορά οι Χανιώτες πέφτουν θύματα της βάρβαρης συμπεριφοράς των Αμερικανών μισθοφόρων του θανάτου, γεγονός το οποίο αποτελεί απόδειξη του πως έχουν μάθει να αντιλαμβάνονται τις έννοιες της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων έγκαιρα είχε ενημερώσει τον λαό των Χανίων, ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει από το όλο και πιο βαθύ δέσιμο του με τους ιμπεριαλιστές και την παρουσία του βάσεων στον τόπο του.

Πρέπει άμεσα:

Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα

-Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό

-Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές

-Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

-Εμπρός για ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα».

Αγώνας της Κρήτης