Βόλος: Σχεδόν το 30% των μαθητών απουσιάζει… λόγω γρίπης και ιώσεων

Μπορεί οι επιστήμονες να επισημαίνουν ότι το πρώτο κύμα της γρίπης για φέτος φαίνεται να ολοκληρώνεται, όμως οι σχολικές αίθουσες των Δημοτικών της Μαγνησίας και κυρίως του Βόλου μετρούν καθημερινά ελλείψεις

 

Μπορεί οι επιστήμονες να επισημαίνουν ότι το πρώτο κύμα της γρίπης για φέτος φαίνεται να ολοκληρώνεται, όμως οι σχολικές αίθουσες των Δημοτικών της Μαγνησίας και κυρίως του Βόλου μετρούν καθημερινά ελλείψεις

Μιλώντας στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ ο κ. Απόστολος Μούσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανέφερε πως ένα ποσοστό της τάξης του 20-30% των μαθητών απουσιάζει ακόμη και τώρα από τα μαθήματά του, εξαιτίας της εποχικής γρίπης και των ιώσεων.

Πολλές είναι οι απουσίες που καταγράφονται καθημερινά στις σχολικές αίθουσες κυρίως των Δημοτικών Σχολείων στο Βόλο, αλλά και σε όλη τη Μαγνησία με κύρια αιτία τη γρίπη και τις εποχικές ιώσεις.

«Αυτή τη στιγμή ένα 20-30% των μαθητών από κάθε τμήμα απουσιάζει λόγω ασθένειας, είτε γρίπης, είτε ιώσεων. Υπάρχει η σχετική οδηγία από το Υπουργείο κι αυτή τηρούμε όλοι.

νημερώνουμε τους γονείς πως πρέπει να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι να κάνει τον κύκλο της η ασθένεια κι επιπλέον ένα 24ωρο. Ο Σύλλογος όμως τονίζει πως στο σπίτι θα πρέπει να μένουν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι νοσούν. Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που πηγαίνουν στο σχολείο έχοντας συμπτώματα, καθώς δεν υπάρχει διάθεση άλλων εκπαιδευτικών. Εμείς συνιστούμε όμως να μείνουν στο σπίτι, να αναρρώσουν και να επιστρέψουν υγιείς στα έδρανα, καθώς όλο αυτό είναι μια αλυσίδα. Μπορεί να αρρωστήσουν εκείνοι, να κολλήσουν, αν έχουν, τα παιδιά τους κι εκείνα να μεταφέρουν το μικρόβιο στο δικό τους σχολείο, είπε χαρακτηριστικά στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ ο κ. Μούσιος.

Από τους εκπαιδευτικούς γίνεται έκκληση στους γονείς να κρατούν τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα στο σπίτι μέχρι να αναρρώσουν, για να μπορέσουν να διαφυλάξουν και την υγεία των υπόλοιπων παιδιών στην τάξη.

Βέβαια, όπως ανέφερε ο κ. Μούσιος, υπήρξαν και πολλά περιστατικά παιδιών που οι γονείς τους τα έφερναν στο σχολείο με συμπτώματα ιώσεων, γιατί δεν είχαν που να τα αφήσουν κι εκείνοι δεν μπορούσαν να λείψουν από τις εργασίες τους.

Οδηγίες για τη γρίπη, όχι για κορωνοϊό

Αυτές τις ημέρες η νούμερο ένα συζήτηση όλων είναι για τον κορωνοϊό. Στα σχολεία ωστόσο δεν έχει σταλεί κάποια ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον νέο αυτό ιό, όπως ανέφερε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος.

«Έχουμε λάβει οδηγίες για τη γρίπη, όχι για τον κορωνοϊό», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Μούσιος υποστήριξε πως προς το παρόν στις σχολικές κοινότητες δεν υπάρχει ανησυχία για τον νέο αυτό ιό, καθώς το θέμα της γρίπης αφορά αυτή τη στιγμή περισσότερο τους γονείς των παιδιών.

Πάντως, τα σχολεία τηρούν τις οδηγίες που έχουν λάβει, όπως ο σωστός αερισμός των αιθουσών, η καθαρή ατμόσφαιρα και σε συνεννόηση και με τις καθαρίστριες γίνεται καθημερινά εντατικός καθαρισμός όλων των σχολείων.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Μαγνησία