Με ψυχραιμία αντιδρούν οι νησιώτες στις τρομο-ειδήσεις του κορωνοϊού

Υπάρχει πάντως μεγάλη ζήτηση σε μάσκες και αντισηπτικά

 

Παρά τις ανοησίες και τις ανακρίβειες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο (περί εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη Ρόδο) από ανεύθυνους που δυστυχώς, ακόμα δεν έχουν κληθεί από τις αρμόδιες αρχές για να λογοδοτήσουν, κανένα πρόβλημα δεν έχει καταγραφεί αναφορικά με τις αντιδράσεις των συμπολιτών μας.

Η κίνηση σε σούπερ μάρκετ του νησιού μας, χαρακτηρίζεται ελάχιστα αυξημένη κι αυτή σε ορισμένα είδη, όπως υποστήριξαν χθες μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» εκπρόσωποι μεγάλων σούπερ μάρκετ, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο από τα φαρμακεία εξαντλήθηκαν (σχεδόν) στο σύνολό τους οι μάσκες και τα αντισηπτικά.

Μιλώντας πρόσφατα στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κος Νίκος Φουτούλης υποστήριξε ότι αντί για μάσκες, είναι πολύ καλύτερο να τηρήσουμε στο ακέραιο τις εντολές και τις υποδείξεις των ειδικών αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και υγιεινής έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε την έξαρση και μετάδοση του ιού.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχει μια μικρή έλλειψη σε μάρκες σε πολλά φαρμακεία της περιοχής μας, αλλά ωστόσο σημείωσε ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα. «Είναι καλύτερα να τηρούμε τους κανόνες προστασίας και να διατήρουμε την ψυχραιμία μας, από το να μας καταβάλλει πανικός».

Ο ίδιος τόνισε ότι δυστυχώς η μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων γύρω από την υπόθεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, είναι ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα να καταγράφονται και αντίστοιχες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Υπογράμισε τέλος ότι είναι σημαντικό να βρισκόμαστε σε ενγρήγορση όλοι αλλά όχι σε πανικό και υπογράμμισε ότι δεν χρειάζονται υπερβολικές αντιδράσεις από κανέναν.

Σε όσους έρχονται σε καθημερινή επαφή με πολύ κόσμο, ο κ. Φουτούλης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τους κανόνες και τις ιατρικές συμβουλές για την προστασία τους, χρησιμοποιώντας κυρίως αντισηπτικά μιας χρήσης.

«Σε κάθε περίπτωση και για οποιανδήποτε ενόχληση οι πολίτες οφείλουν να συμβουλεύονται τους ειδικούς που είναι οι γιατροί τους».

Η Ροδιακή