Αναστάτωση στον Έβρο μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα

Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα, μετά την εντολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα με αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να κατευθύνονται προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ

 

Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα, μετά την εντολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα με αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να κατευθύνονται προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ενδεικτικό της κατάστασης συναγερμού που βρίσκεται η Ελλάδα είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνει σήμερα στον Έβρο για την ενίσχυση των δυνάμεων και την στεγανοποίηση των συνόρων, ενώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα μεταβεί στη Μυτιλήνη για να εποπτεύσει την φύλαξη των συνόρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως δήλωσε στη “ΓΝΩΜΗ” ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, από τα ξημερώματα, έχουν συγκεντρωθεί και περιμένουν περίπου 300-400 άτομα από την πλευρά της Αδριανούπολης, κοντά στον φράχτη. Ωστόσο, όπως τονίζει, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και η κινητικότητα αυτή παρακολουθείται στενά, ενώ διαβεβαίωσε πως κανείς απο τους συγκεντρωμένους δεν έχει εισέλθει στη χώρα μας. Άλλωστε, όπως αναφέρει, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια συγκέντρωση ατόμων στην απέναντι πλευρά, επισημαίνοντας πως για την ώρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Κική Ηπειρώτου
Η Γνώμη της Θράκης