Δίκη Τοπαλούδη: Το ξέσπασμα του πατέρα και το παραλήρημα του 23χρονου

Με ένταση έκλεισε χθες η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζονται οι δύο νεαροί για τον βιασμό και την ανθρωποκτονία της 19χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο

 

Με ένταση έκλεισε χθες η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζονται οι δύο νεαροί για τον βιασμό και την ανθρωποκτονία της 19χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Στο δικαστήριο ολοκλήρωσε την κατάθεση της η φίλη του θύματος η οποία, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, είπε πως η Ελένη της είχε μιλήσει για την γνωριμία της με τον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο και ότι είχε κάνει έρωτα μαζί του, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε δεχθεί η 19χρονη να συνευρεθεί με τους δύο .

Η μάρτυρας ολοκλήρωσε την κατάθεση της απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής.

Η διαδικασία έκλεισε με ένταση που προκλήθηκε από τις φωνές του πατέρα του θύματος ο οποίος αντέδρασε όταν άκουσε τον 21χρονο κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής να λέει ότι είχε σεξουαλική επαφή με την Ελένη, αλλά με τη συναίνεσή της.

Ο πατέρας της 19χρονης άρχισε να φωνάζει στον κατηγορούμενο «Τότε γιατί της είχες βάλει το μαχαίρι στο λαιμό; Κάθαρμα, αλήτη». Με την αποχώρηση του κ. Τοπαλούδη, κατόπιν παρέμβασης της προέδρου, ο 21χρονος με σκυμμένο το κεφάλι ακούστηκε να λέει: «Θέλω να μπω δέκα μέτρα κάτω από το χώμα όταν ακούω αυτόν τον άνθρωπο πίσω μου. Δεν δέχομαι τη συνέργεια στην ανθρωποκτονία».

Από την δικαστική αίθουσα έλειπε κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας, ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος ο οποίος όταν επέστρεψε λίγο πριν το τέλος της δίκης στο εδώλιο επανέλαβε ότι ούτε σκότωσε, ούτε βίασε, ούτε πέταξε την φοιτήτρια και ότι απεναντίας προσπάθησε να σώσει το θύμα. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαρτίου.

Παραλήρημα 23χρονου Ροδίτη

Πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση, ο 23χρονος καθισμένος στο εδώλιο, και ενώ ήταν κενή η έδρα του δικαστηρίου εκείνος σαν να ήταν παρόντες άρχισε να φωνάζει : «Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής, το ξέρουν όλοι».

Στη συνέχεια ο 23χρονος κατηγορούμενος απευθύνθηκε και στην εισαγγελέα της έδρας (που εκείνη τη στιγμή δεν βρίσκονταν στην έδρα), λέγοντας: «Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε και στον 21χρονο συγκατηγορούμενο του αλβανικής καταγωγής, λέγοντας του τα εξής: «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε». Στο σημείο αυτό υπήρξε ένταση μεταξύ των δυο κατηγορουμένων και αστυνομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα έσπευσαν να τους χωρίσουν.

Εκείνη τη στιγμή η γιαγιά του νεαρού έσπευσε κοντά του. «Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις, μακριά όλο το σόι» φώναξε.

Στο σημείο αυτό δικαστές και ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα και έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;
Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου …
Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο
Κατηγορούμενος: Μόνος μου…
Πρόεδρος: Πως είστε;
Κατηγορούμενος: Σούπερ.
Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;
Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.
Πρόεδρος: Που τα βρήκατε;
Κατηγορούμενος; Μαγικά.
Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω …πηγαίνετε προς τα πίσω
Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Παράσταση χωρίς θεατές

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του γιατρού των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου, το οποίο είχε άλλωστε ζητήσει η έδρα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου λαμβάνοντας το λόγο τόνισε ότι βιώνει αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» ακούστηκε τότε ο 23χρονος να λέει στο δικηγόρο του. Λαμβάνοντας τον λόγο η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο: «Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Κατηγορούμενος (προς το δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησα την έσωσα…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο αν ανακαλεί την εντολή στον δικηγόρο του. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την εκπροσώπησή του από τον δικηγόρο κ. Θεόδωρο Μαντά και τότε το δικαστήριο όρισε δυο νέους δικηγόρους και διέκοψε τη συνεδρίασή του για δυο ώρες.

Κική Ηπειρώτου
Η Γνώμη της Θράκης