Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μέχρι και πλαστά χαρτιά κάνουν για να φύγουν από τη χώρα. Εμείς δεν τους αφήνουμε

Επειδή σε λίγο θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα...

 

Επειδή σε λίγο θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα.

Ένα μικρό ποσοστό μεταναστών και προσφύγων θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα της κρίσης. Οι πιο πολλοί θέλουν να ταξιδέψουν προς τις χώρες του Βορρά όπου πολλοί έχουν και μέλη της οικογένειάς τους. Η Ελλάδα δεν τους αφήνει να φύγουν.

Αρχικά υπέγραψε συμφωνίες για να διασφαλίσει ότι θα μείνουν εγκλωβισμένοι εδώ, μετά έφτιαξε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους γκετοποίησε για να μη μπορούν να φύγουν, κράτησε υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες ασύλου ώστε διαδικασίες που θα έπρεπε να παίρνουν λίγες μέρες να κρατούνε ολόκληρα χρόνια. Ακόμα και όταν μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθώντας να βρουν την έξοδο από τη χώρα – φυλακή που έκαναν την Ελλάδα φτιάχνουν πλαστά έγγραφα για να ταξιδέψουν για αλλού, τους συλλαμβάνουν και τους επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα.

Δείτε απλά τα δελτία τύπου της αστυνομίας. Κάθε εβδομάδα υπάρχουν αναφορές για τέτοιες περιπτώσεις μεταναστών με πλαστά έγγραφα. Είναι έγγραφα για να φύγουν για τη χώρα, όχι για να μείνουν.

Μέχρι και κάτω από τα φορτηγά μπαίνουν, στις σχάρες τους, για να φύγουν από την χώρα. Πολλοί πεθαίνουν σε αυτό το ταξίδι, είτε από τις κακουχίες, είτε επειδή το φορτηγό …πέφτει σε κάποια λακούβα. Δε φταίει η λακούβα για τον θάνατό τους…

Πρόσφατες ακόμα είναι οι ειδήσεις με τα φορτηγά – ψυγεία με μετανάστες που προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα. Μπαίνουν μέσα στα ψυγεία προσπαθώντας να φύγουν από τη χώρα, όχι να μείνουν.

Το πρόβλημα με τις ελληνικές αρχές είναι ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα άλλων χωρών. Της Γερμανίας, της Ολλανδίας, των σκανδιναβικών χωρών, της Ουγγαρίας, όλων αυτών των χωρών που αποφασίσαν δίχως να σέβονται τις άλλες χώρες και ιδιαιτέρως τις χώρες του νότου που είναι και χώρες εισόδου στην Ευρώπη, να κλείσουν αυτοβούλως τα σύνορα τους και να απαιτήσουν τον εγκλωβισμό των μεταναστών και των προσφύγων. Είναι χώρες όπου η ακροδεξιά έχει αναλάβει σημαντικό, ακόμη και ηγεμονικό ρόλο.

Το πρόβλημα είναι ότι οι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους στο να φύγουν από μία χώρα δεν αναιρούνται από τα μέτρα που λαμβάνονται. Μπορεί να διακοπούν οι ροές, αλλά μόνο παροδικά.

Μπορεί να σηκώσουν φράχτες, μπορεί να σηκώσουν και τείχη, αλλά όσο υπάρχουν πολέμοι, όσο χώρες είναι προτεκτοράτα, όσο ο πλούτος χωρών ελέγχεται από λίγες πολυεθνικές, όσο υπάρχει ανέχεια και φτώχια οι άνθρωποι θα φεύγουν από τις χώρες τους.

Όπως έφυγαν και 500.000 Έλληνες από την Ελλάδα. Επειδή η χώρα είναι μπάχαλο. Επειδή 10 χρόνια μετά από μια βαθιά κρίση ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έλεγε σε ομάδα νέων που τον παρακολουθούσαν ότι αν είναι να είναι άνεργοι στην Ελλάδα, καλύτερα να φύγουν μετανάστες στο εξωτερικό!

Γι’ αυτό φεύγουν οι άνθρωποι από τις χώρες τους. Όχι επειδή είναι εισβολείς, αλλά επειδή οι κυβερνήσεις τους τους προδίδουν, γιατί οι συνθήκες ζωές είναι άθλιες, γιατί υπάρχουν πόλεμοι, φτώχια, διαφθορά. Γιατί βολεύει κάποιους να υπάρχουν πόλεμοι, πολέμοι, διαφθορά, για να είναι φιλάνθρωποι και να τυγχάνουν φορολογικών ελαφρύνσεων, αλλά και για να καρπώνονται τα φιλέτα χωρών για λίγα δίφραγκα. Και για να τους ευχαριστούν όταν καρπώνονται τα φιλέτα και να τους χαιρετίζουν ως επενδυτές, ως περίπου σωτήρες. Είναι μία κατάσταση που όλοι κερδίζουν, δηλαδή, κυρίως οι ισχυροί…

Γι’ αυτό φεύγουν οι άνθρωποι μετανάστες και άλλοι γίνονται πρόσφυγες….

Δείτε το βίντεο στην εφημερίδα ο Αγώνας της Κρήτης