Θράκη: Την τεχνολογία επιστρατεύουν οι Φροντιστές για να μην είναι «χαμένες» οι 14 ημέρες κλεισίματος

«Θα βοηθήσουμε τους μαθητές να κάνουν και επαναλήψεις, να εκμεταλλευθούν δημιουργικά αυτή την περίοδο»

 

«Θα βοηθήσουμε τους μαθητές να κάνουν και επαναλήψεις, να εκμεταλλευθούν δημιουργικά αυτή την περίοδο»

Ανέστης Στρατιάδης: «Πιστεύουμε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος, η οποία όμως θα περάσει»

Ψυχραιμία και όχι πανικό, ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, συνέστησε το μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Θράκης κ. Ανέστης Στρατιάδης, ο οποίος τόνισε πως τα φροντιστήρια θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να υπάρξουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα για τους μαθητές και τους γονείς τους.

Όπως αναφέρει, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας έκλεισαν όλα τα Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα. Οι γραμματείες όμως θα μείνουν ανοιχτές, για τη διευκόλυνση των γονέων και για οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμούν.
Τα μαθήματα έχουν σταματήσει, όμως θα φροντίσουν, όπως έχει ανακοινώσει και η Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), να βοηθήσουν τους μαθητές τους, με τους τρόπους που δίνει η νέα τεχνολογία, μέσω e-mail, skype κτλ. για να κρατήσουν την επαφή με τους μαθητές τους.

Σχεδόν όλοι οι φροντιστές έχουν τονίσει πως τα μαθήματα που θα χαθούν αυτές τις μέρες θα αναπληρωθούν, με τον κ. Στρατιάδη να ζητά από τους μαθητές να μην ανησυχούν, να εφαρμόσουν αυστηρά τις εντολές που δίνουν οι αρμόδιοι για να μην υπάρξει επέκταση του κορωνοϊού στην περιοχή και όλη την Ελλάδα.
«Πιστεύουμε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος, η οποία όμως θα περάσει, εμείς θα βοηθήσουμε τους μαθητές να κάνουν και επαναλήψεις, να εκμεταλλευθούν δημιουργικά αυτή την περίοδο» ανέφερε.

Αυτό ισχύει ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι αγωνιούν για το τι θα γίνει, για αυτό θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να αρχίσουν τις επαναλήψεις, μιας και υπάρχει η σκέψη αν θα ολοκληρωθεί η ύλη ή αν θα μειωθεί.

«Το καλύτερο είναι μέχρι εκεί που έχουν κάνει να ξεκινήσουν τις επαναλήψεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, και από εκεί και πέρα θα δούμε αν θα χρειαστεί και επιπλέον ύλη από αυτή» ανέφερε.

Προπαντώς όμως δεν χρειάζεται πανικός, και θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Στρατιάδης πιστεύει πως με την χρήση της νέας τεχνολογίας, θα έχουν επαφή με τα παιδιά, να έχουν επικοινωνία, να τους δώσουν κάποια τεστ, να τους πουν ποιες ασκήσεις να επαναλάβουν, ποια ύλη να καλύψουν, και θεωρεί πως με διάφορους τρόπους οι συνάδερφοι φροντιστές θα είναι κοντά στα παιδιά και θα τα βοηθήσουν.

ΟΕΦΕ: «Να μην εκλάβουν οι μαθητές το κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων ως ευκαιρία για να βρεθούν σε άλλους χώρους συνωστισμού»

Στο θέμα θέση έλαβε και η ΟΕΦΕ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Ανακοινώθηκε χθες το κλείσιμο των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων, όπως και των Φροντιστηρίων για τις επόμενες 14 ημέρες. Πρόκειται για μία απόφαση που ελήφθη για προληπτικούς λόγους , ώστε να εμποδιστεί η διάδοση του κορωνοϊού.

Η Ο.Ε.Φ.Ε είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα ότι θεωρεί ως προτεραιότητά της την προστασία της Δημόσιας Υγείας, της Υγείας των χιλιάδων μαθητών μας και των εργαζομένων στα Φροντιστήριά μας. Είχε επισημάνει ότι θα συμβάλει στην εφαρμογή των οδηγιών και των κανόνων που θα θέτουν τα αρμόδια επιστημονικά Όργανα και η Πολιτεία. Με την ίδια αίσθηση ευθύνης δηλώνουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση της Πολιτείας. Για εμάς είναι μονόδρομος η απόλυτη εφαρμογή της απόφασης χωρίς εξαιρέσεις.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους γονείς των μαθητών μας και στους ίδιους τους μαθητές μας και τους καλούμε να δείξουν ψυχραιμία και σεβασμό σε όλα τα μέσα πρόληψης που έχουν κατ΄ επανάληψη ανακοινωθεί. Ζητάμε από τους μαθητές μας ιδιαίτερα, να μην εκλάβουν το κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων ως ευκαιρία για να βρεθούν σε άλλους χώρους συνωστισμού, κάτι που θα ακύρωνε την ουσία της απόφασης της Πολιτείας. Τους καλούμε ταυτόχρονα να μην αντιμετωπίσουν το διάστημα αυτό ως χαμένο εκπαιδευτικά και μορφωτικά χρόνο, αλλά να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αξιοποιηθεί δημιουργικά. Εμείς ως Εκπαιδευτικοί Φροντιστές θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την στήριξη των μαθητών μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνολογίας.

Με την στάση μας θα συμβάλουμε και εμείς με όποιο κόστος στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και απόλυτη αίσθηση της κρισιμότητας της στιγμής. Όλοι μαζί, Φροντιστές, Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές θα αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα και ψύχραιμα ως κοινωνία το πρόβλημα, σεβόμενοι και εφαρμόζοντας τις οδηγίες, τους κανόνες και τα μέτρα της Πολιτείας».

Κώστας Μαρκενδούδης
Παρατηρητής της Θράκης