Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Να μη μείνουν στην απολύμανση των ξενοδοχείων, να επισκεφτούν τους οίκους ανοχής και τα μπαρ που συχνάζουν οι ΝΑΤΟϊκοί

Το βάρος των ερευνών μετά την διαπίστωση ότι Μαροκινός στρατιώτης του ΝΑΤΟ που συμμετείχε σε άσκηση στη Σούδα έχει τον κορωνοϊό έπεσε στα ξενοδοχεία στα Χανιά που έμενε αυτός και οι υπόλοιποι 24 της ομάδας του τις 7 ημέρες που κράτησαν οι ασκήσεις. Όμως, αυτό οπωσδήποτε δεν αρκεί

 

Το βάρος των ερευνών μετά την διαπίστωση ότι Μαροκινός στρατιώτης του ΝΑΤΟ που συμμετείχε σε άσκηση στη Σούδα έχει τον κορωνοϊό έπεσε στα ξενοδοχεία στα Χανιά που έμενε αυτός και οι υπόλοιποι 24 της ομάδας του τις 7 ημέρες που κράτησαν οι ασκήσεις. Όμως, αυτό οπωσδήποτε δεν αρκεί.

Οι άνθρωποι αυτοί στα Χανιά επισκέπονται πολύ συγκεκριμένα μαγαζιά. Είναι μπαρ στην παλιά πόλη που είναι γνωστό ότι αποτελούν στέκια των στρατιωτών του ΝΑΤΟ, όπως και καταστήματα τα οποία έχουν ιδιαίτερες σχέσεις.

Επίσης, υπάρχουν οι οίκοι ανοχής. Οι οίκοι ανοχής αποτελούν ένα πρόβλημα γιατί οι γυναίκες που δουλεύουν εκεί μπορούν να μεταφέρουν τον ιό δια της επαφής σε πολλούς επιπλέον ανθρώπους.

Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που κάνουν βίζιτες. Γιατί αν και έχει απαγορευθεί η λειτουργία των οίκων ανοχής, αυτές οι γυναίκες συνεχίζουν και εργάζονται κανονικά δίχως να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο.

Ελπίζουμε όλα αυτά να τα έχουν υπόψη οι αρχές και η ιχναλήτηση που κάνουν να έχει πάρει και αυτή την κατεύθυνση.

Η μυστικοπάθεια που διακρίνει τον στρατό και το ειδικό καθεστώς που επικρατεί με όλες τις ΝΑΤΟϊκές δομές και ειδικά με τη λειτουργία της Αμερικάνικης Βάσης δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στη διαχείριση της κρίσης.

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση μπροστά στην προστασία των πολιτών του τόπου που κατάγεται ο πρωθυπουργός, θα προχωρήσει στη λήψη των κατάλληλων μέτρων προσπερνώντας “ειδικά καθεστώτα” που υπό τις παρούσες συνθήκες γίνονται ακόμη πιο προβληματικά. Μπορεί να έχουν κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Οι έκτακτες καταστάσεις ζητούν έκτακτες αποφάσεις.

Αγώνας της Κρήτης