Περιορίζεται η κυκλοφορία σε πρόσφυγες και μετανάστες

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην ανακοίνωση νέων πιο αυστηρών μέτρων, με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανεβαίνει στους 387.

Όπως ανακοινώθηκε, μέτρα θα παρθούν και για τα κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως θα περιοριστεί η κυκλοφορία στα ΚΥΤ ενώ θα ελέγχεται η μετάβαση στα αστικά κέντρα.

Οι πρόσφυγες που διαμένουν στα ΚΥΤ θα έχουν περιορισμένη κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται να μετακινούνται ανά μια ώρα, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, μέσω συγκεκριμένων λεωφορείων, με μέριμνα της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί περίφραξη των ΚΥΤ ενώ προανήγγειλε σύσκεψη με υγειονομικούς φορείς για να δημιουργηθούν ιατρεία εντός αυτών.

Ικανοποίηση στα Δωδεκάνησα

«Με χαροποιούν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε για τα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων των προσφύγων και των μεταναστών ο κ. Χατζημάρκος τόνισε τα εξής: «Ζήτησα από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κ. Νότη Μηταράκη την απολύτως λογική, αυτονόητη για μένα μετατροπή των υφιστάμενων ανοιχτών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που υπάρχουν στα νησιά Κω και Λέρου σε κλειστές αφού η κρίση υγείας που βιώνουμε μας οδήγησε στον περιορισμό μετακινήσεων του πληθυσμού αυτών των νησιών. Βεβαίως δεν θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να εξαιρεθούν του μέτρου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στις δομές αυτές. Με χαροποιούν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης».

Για το ίδιο θέμα επιστολή στον Πρωθυπουργό έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς ο οποίος ζήτησε να υπάρξουν περιορισμοί στην κίνηση των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί με δεδομένο ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχαν. «Η υγειονομική θωράκιση όλων των κατοίκων του νησιού, η προάσπιση της κοινωνικής ειρήνης και η προστασία τουριστικού χαρακτήρα της Κω, δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν με κανένα τρόπο» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κω.

Την ικανοποίησή του για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν εξέφρασε με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας. «Ήταν κάτι που το είχαμε ζητήσει και εκφράζω την ικανοποίησή μου για τις ανακοινώσεις που έγιναν» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λέρου.

Η Ροδιακή