Η συγκινητική έκκληση από πατέρα εφήβου με νεοπλασία: «Από το προσκλητήριο της ζωής δεν πρέπει να λείπει κανένας»

«Στο προσκλητήριο να μην απουσιάζει κανείς….». Είναι η ευχή ενός πατέρα-πολεμιστή, ο οποίος τους τελευταίους πέντε μήνες έχει κάνει το ΠΑΓΝΗ δεύτερο σπίτι και ας είναι το πρώτο πολλά χιλιόμετρα μακριά

 

«Στο προσκλητήριο να μην απουσιάζει κανείς….». Είναι η ευχή ενός πατέρα-πολεμιστή, ο οποίος τους τελευταίους πέντε μήνες έχει κάνει το ΠΑΓΝΗ δεύτερο σπίτι και ας είναι το πρώτο πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Σε ένα μήνα ο κύκλος των θεραπειών για τη νεοπλασία του έφηβου γιου του ολοκληρώνεται και ελπίζουν να αφήσουν πίσω τους αυτή τη δοκιμασία.

Φυσικά και η πανδημία του κοροναϊού τον επηρεάζει όπως και τόσους άλλους, μπαμπάδες, μαμάδες, κόρες και γιους, αδερφούς και αδερφές που νιώθουν αγωνία για την προστασία των αγαπημένων τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Είναι μία ύστατη μάχη που πρέπει να δοθεί μαζικά απ’ όλους μας για να κερδίσει η κοινωνία μας, η παγκόσμια κοινότητα, η ζωή.

«Δεν θέλουμε ούτε εμείς ούτε οι γύρω μας να είναι φοβισμένοι. Συνειδητοποιημένοι θέλουμε να είμαστε… Έχουμε εμπιστοσύνη στις οικογένειες μας, στους επιστήμονες.

Να είμαστε συνειδητοποιημένοι για τον αγώνα που δίνουμε… είμαστε μια ανθρώπινη αλυσίδα και αν ένας κρίκος σπάσει, τότε θα υπάρχουν κλυδωνισμοί και στους υπόλοιπους» διαμηνύει ο κρητικός πατέρας.

«Είναι κρίμα ένα παιδί που δίνει αγώνα ζωής δύο χρόνια να κινδυνεύσει η ζωή του ή να πισωγυρίσει η θεραπεία του. Το δικό μου παιδί είναι και δικό σας. Είναι τα παιδιά όλου του κόσμου…».

Έχουμε πόλεμο και είμαστε πολεμιστές για τους αδύναμους

Η οικογένεια του μένει στο σπίτι όπως άλλωστε επιβάλλεται. Ο ίδιος λόγω της εργασίας του είναι αδύνατον να απουσιάσει. Όμως λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και ατομικής υγιεινής. «Στο προσκλητήριο να μην λείπει κανείς…

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουμε πόλεμο και είναι αλήθεια, το βιώνουμε… Οι γιατροί ως επιστήμονες καλούνται να παλέψουν τον ιό, όχι τον κάθε ανόητο. Αυτή την στιγμή η κοινωνία μας δίνει μία μεγάλη μάχη. Είμαστε όλοι πολεμιστές.

Αν δεν θέλουμε να το κάνουμε για μας επειδή νιώθουμε δυνατοί και άτρωτοι, ας το κάνουμε για τους άλλους που είναι ανήμποροι και ευάλωτοι. Ας γίνουν οι άλλοι η …προσευχή μας και το κεράκι που θα ανάβαμε στην εκκλησία.

Έχουμε πόλεμο και σε έναν πόλεμο οι πολεμιστές είναι εκείνοι που πάνε στο μέτωπο για να προστατεύσουν αυτούς που μένουν πίσω. Αυτό είναι το χρέος μας. Στο προσκλητήριο δεν πρέπει να λείπει κανείς…».

Το δικό της ευχαριστώ προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό κάθε νοσοκομείου καθώς και σε όλους τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων με ακεραιότητα και με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης υπερβαίνοντας εαυτόν, στέλνει μέσω της «Π» η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία “η Ηλιαχτίδα” κ. Μαρία Ευστρατίου.

«Αυτό που θέλουν εκείνοι από εμάς ως ανταμοιβή είναι η απόλυτη πειθαρχία στην εφαρμογή των μέτρων που δίνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ.

Με την πειθαρχημένη και ψύχραιμη στάση μας βοηθάμε τα παιδιά που δίνουν μία δύσκολη μάχη, διευκολύνουμε το έργο των γιατρών και των νοσοκομείων και συμβάλλουμε στη μείωση εξάπλωσης του Covid-19».

Με την πειθαρχημένη και ψύχραιμη στάση μας βοηθάμε τα παιδιά που δίνουν μία δύσκολη μάχη, διευκολύνουμε το έργο των γιατρών και των νοσοκομείων και συμβάλλουμε στη μείωση εξάπλωσης του Covid-19.

Να σημειωθεί ότι λόγω της νέας κατάστασης, οι δια ζώσης συνεδρίες παροχής ψυχολογικής στήριξης στα παιδιά και στις οικογένειες παιδιών με νεοπλασίες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει με την έναρξη της λειτουργίας της νέας δομής Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, έχουν αντικατασταθεί με εξ΄ αποστάσεως συνεδρίες, είτε μέσω internet (skype) είτε μέσω τηλεφώνου.

Παράλληλα, προσφέρεται η δυνατότητα της εξ΄αποστάσεως στήριξης σε όσες οικογένειες παιδιών με νεοπλασία από όλη την Κρήτη ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν στην παρούσα χρονική περίοδο.

Οι ενδιαφερόμενοι αρκεί να καλέσουν στα παρακάτω τηλέφωνα: 2811810316 (17:00-21:00) & 6946728607, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικότερα και να κλείσουν το διαδικτυακό ή τηλεφωνικό ραντεβού τους.

Πατρίς Ηρακλείου