Ψώνια για 40 δημότες του έκανε ο Δήμος Ορεστιάδας

Οι Δήμοι, ως ο πιο κοντινός προς τον πολίτη κρατικός θεσμός, έχουν αναλάβει ένα μεγάλο φορτίο στην αντιμετώπιση όλων των έκτακτων ζητημάτων που προκύπτουν λόγω του κορωνοϊού

 

Οι Δήμοι, ως ο πιο κοντινός προς τον πολίτη κρατικός θεσμός, έχουν αναλάβει ένα μεγάλο φορτίο στην αντιμετώπιση όλων των έκτακτων ζητημάτων που προκύπτουν λόγω του κορωνοϊού.

Από τις απολυμάνσεις δημόσιων χώρων, την εξυπηρέτηση των πολιτών, τηλεφωνικά ή διαδικτυακά για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, μέχρι την ενημέρωση και την πραγματοποίηση ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που έχει αποφασίσει η πολιτεία, οι Δήμοι κάνουν ό,τι μπορούν για να περάσει αυτή η κρίση όσο πιο ανώδυνα γίνεται για τους δημότες τους.

Βασικότατο ρόλο σε όλο αυτό έχουν και οι κοινωνικές τους υπηρεσίες, οι οποίες συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες τους με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Πιο συγκεκριμένα, στον Δήμο της Ορεστιάδας, συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία και η διανομή κατ’ οίκων 370 μερίδων φαγητού για τους δημότες που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ο Δήμος βοήθησε 40 πολίτες κάνοντας τις αγορές τους, προκειμένου να μη χρειαστεί να βγουν από τα σπίτια τους.

Κική Ηπειρώτου
Η Γνώμη της Θράκης