Αποδοκιμάζει τις «κραυγές πανικού» ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Αποπροσανατολιστική στην παρούσα φάση χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων κάθε δήλωση η οποία δημιουργεί ανασφάλεια στο κοινό, έλλειψη εμπιστοσύνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους λειτουργούς του, και υπονομεύει το έργο της πολιτείας και της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που έχει συσταθεί για τον έλεγχο της πανδημίας

 

Αποπροσανατολιστική στην παρούσα φάση χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων κάθε δήλωση η οποία δημιουργεί ανασφάλεια στο κοινό, έλλειψη εμπιστοσύνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους λειτουργούς του, και υπονομεύει το έργο της πολιτείας και της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που έχει συσταθεί για τον έλεγχο της πανδημίας.

Η επισήμανση αυτή, όπως τονίζεται, γίνεται με αφορμή δημοσιεύσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προφανώς από μέλη της ιατρικής κοινότητας.

«Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και τη σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλη αυτή την προσπάθεια, όπως άλλωστε συμβαίνει παγκοσμίως και μάλιστα και σε χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα μέτρα προφύλαξης και την αντιμετώπιση της νόσου.

Όμως, οι κραυγές που δημιουργούν πανικό και αμφισβητούν τη συνολική προσπάθεια, θα πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά από συναδέλφους που κατέχουν θέσεις ευθύνης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης.

Τώρα είναι η ώρα όλοι μαζί, με σθένος, δύναμη και οργάνωση, να λογαριαστούμε με τον κορωνοϊό και να βγούμε νικητές με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες», σημειώνεται σε δελτίο τύπου.

Ηπειρωτικος Αγών