Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε ο ξυλοδαρμός μάνας από τον γιο της

Ο 30χρονος μητροκτόνος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρική κλινική - Ιατροδικαστική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της άτυχης 55χρονης

 

Ο 30χρονος μητροκτόνος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρική κλινική - Ιατροδικαστική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της άτυχης 55χρονης

Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε τελικά ο ξυλοδαρμός μάνας από τον γιο της, σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ, αφού η 55χρονη γυναίκα, στις 4 χθες τα ξημερώματα κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 30χρονος μητροκτόνος πλέον, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρική κλινική, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον ξυλοδαρμό. Αν και -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- κατά τη μεταφορά του ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, όπου του δόθηκε προθεσμία για να απολογηθεί, φάνηκε να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει προηγηθεί και πως ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του.

Μετά και τον θάνατο της 55χρονης, ο μητροκτόνος θα παραπεμφθεί -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- κατηγορούμενος πλέον για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ που ερευνά την υπόθεση παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να εξετασθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 4 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο σπίτι όπου ζούσαν μαζί, μάνα και γιος, σε μικρό χωριό του Δήμου Κιλελέρ. Όταν -χωρίς ακόμη να είναι γνωστό τι έχει προηγηθεί- ο 30χρονος τραυμάτισε σοβαρά την 55χρονη μητέρα του χτυπώντας τη στο κεφάλι, το πιθανότερο με τα χέρια του.

Συγγενικά πρόσωπα επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον 30χρονο που δεν φαίνεται να έδινε πειστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις για το πού βρίσκεται η 55χρονη μητέρα του και δεν απαντά στο κινητό της τηλέφωνο, με αποτέλεσμα οικείοι να βρεθούν στο πατρικό. Για να εντοπίσουν τελικά την 55χρονη να κείτεται αιμόφυρτη στο πάτωμα, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και κατέληξε στις 4 χθες τα ξημερώματα, μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας.

Στο μεταξύ ο 30χρονος, μην έχοντας προφανώς πλήρη συναίσθηση της κατάστασης, έφυγε από το πατρικό για να συλληφθεί δύο ώρες αργότερα, στις 6.30 το απόγευμα, στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου στο ύψος της Γαλήνης από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ που τον αναζητούσαν.

Με εισαγγελική εντολή παραγγέλθηκε ιατρική γνωμάτευση και μετά την τραγική εξέλιξη, ο 30χρονος νοσηλεύεται πλέον φρουρούμενος σε ψυχιατρική κλινική. Αναμένεται επίσης να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή, ενώ σε βάρος του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κατά την παραπομπή του ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών δεν έδειχνε να έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 55χρονη.

Β. Κακάρας
Ελευθερία Λάρισας