Ιωάννης Παππάς: Να επανέλθουν στα νησιά οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

Την καθολική επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά της Δωδεκανήσου, ζητά ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Παππάς

 

Την καθολική επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά της Δωδεκανήσου, ζητά ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Παππάς.

Για το θέμα αυτό, που είναι μείζονος σημασίας για την επιβίωση της τοπικής οικονομίας, ο κ. Παππάς απέστειλε αναλυτική επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία αναφέρεται αναλυτικά στην αναγκαιότητα του θέματος.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο κ. Παππάς, σημειώνει τα εξής: «Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού θα έχει πολλές συνέπειες στην Ελληνική οικονομία και εν συνεχεία στην οικονομία των νησιών μας.

Ο κινητήριος μοχλός της δωδεκανησιακής οικονομίας είναι ο τουρισμός ο οποίος δυστυχώς προβλέπεται να πληγεί σε μεγάλο βαθμό το καλοκαίρι του 2020.

Ενστερνιζόμενος τη δύσκολη κατάσταση που μας περιμένει την επόμενη μέρα, ένιωσα την ευθύνη να επικοινωνήσω με τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο και απέστειλα επίσημη και αναλυτική επιστολή, στην οποία αφου αρχικά τον συνεχάρη για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα και για το μεγαλείο ανθρωπιάς που έχει επιδείξει, αιτήθηκα ως επιπλέον οικονομικό μέτρο να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα νησιά μας και την οικονομική ελάφρυνση των Δωδεκανησίων, με την καθολική επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και αφορολόγητο σε φυσικά πρόσωπα για τα νησιά με κατοίκους λιγότερους απο 2.000. Αναφέρω επιγραμματικά το περιεχόμενο της επιστολής μου:

Η Πατρίδα μας για ακόμα μία φορά βρίσκεται στη στενωπό μίας κρίσης, αυτής του κορωνοϊού. Δυστυχώς είναι κρίση που έχει αγγίξει την καθημερινότητά μας, αγγίζει τους συνανθρώπους μας, αγγίζει την ίδια μας τη ζωή.

Η κρίση που ήρθε στην οικονομία και στον μεγαλύτερο πυλώνα της, τον τουρισμό επηρεάζει ήδη τους νησιώτες μας και πρέπει να δράσουμε άμεσα για να περιορίσουμε τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις.

Είναι η στιγμή που πρέπει να επανεξεταστεί από την κυβέρνηση η επιστροφή των μειωμένων φορολογικών συντελεστών στα Δωδεκάνησα, σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου ενδεχομένως, επιπλέον όλων των άλλων μέτρων που έχουν ηδη ληφθεί αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν, καθώς και η αποφορολόγηση των φυσικών προσώπων των μικρών νησιών.

Πρέπει να βάλουμε τους ανθρώπους πάνω από τους αριθμούς. Γιατί τους αριθμούς, την ανάπτυξη και την άνοδο της οικονομίας θα την δημιουργήσουν οι άνθρωποι την επόμενη μέρα.

Ο Τουρισμός αποτελεί το 97% της οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και είναι η βαριά βιομηχανία μας. Είναι επιβεβλημένο μέτρο πλέον η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, για την επιβίωση και στήριξη των νησιωτών, για την εξισορρόπηση του κόστους ζωής στα νησιά μας και για την άρση των ανισοτήτων».

Η Ροδιακή