Όλα τα είχαμε, οι ζωοκλοπές έλειπαν!

Δεν φτάνουν οι έλεγχοι για τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω κοροναϊού , καλούνται τώρα οι αστυνομικοί του Ηρακλείου να αποτρέψουν και τις ζωοκλοπές ενόψει Πάσχα

 

Δεν φτάνουν οι έλεγχοι για τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω κοροναϊού , καλούνται τώρα οι αστυνομικοί του Ηρακλείου να αποτρέψουν και τις ζωοκλοπές ενόψει Πάσχα.

Οι Άγιες αυτές ημέρες αποτελούσαν πάντα ένα δυνατό «κρας τεστ» για τις Διωκτικές Αρχές, όμως, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «Π» πολλές ζωοκλοπές- οι οποίες δεν ανακοινώνονται από την Αστυνομία- σημειώθηκαν και το προηγούμενο διάστημα, αλλά και μεσούσης της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Στις περισσότερες από αυτές η λεία των δραστών δεν ήταν μεγάλη με εξαίρεση μία ζωοκλοπή στην περιοχή της Τυλίσου, από όπου κλάπηκαν περίπου 200 ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη καταγγέλθηκε μια ζωοκλοπή από την ευρύτερη περιοχή στο Ροτάσι από όπου έκλεψαν περισσότερα από 30 αρνιά. Λίγες ημέρες μετά άλλη μία ζωοκλοπή κινητοποίησε την Αστυνομία στα Χουστουλιανά, ενώ τον ίδιο μήνα σημειώθηκε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές άλλη μία στα Αμιρά της Βιάννου.

Ακολούθησαν δύο ζωοκλοπές με μικρή χρονική διάρκεια η μία από την άλλη στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και του Καστελίου και ακολούθησε περί τα μέσα του προηγούμενου μήνα εκείνη της Τυλίσου. Ακόμη, έγιναν καταγγελίες για ζωοκλοπές στην Αγία Βαρβάρα και στη Μεγάλη Βρύση, ενώ αστυνομικοί είναι ενήμεροι για τέσσερις με πέντε ακόμη περιπτώσεις οι οποίες όμως δεν καταγγέλθηκαν.

Αυτή τη φορά πάντως πέρα από τα μέτρα πρόληψης που υπάρχουν, φαίνεται η Αστυνομία ότι έχει πάρει περισσότερο σοβαρά από κάθε άλλη φορά το θέμα, προσπαθώντας να φτάσει και στην ταυτότητα των δραστών αλλά και των εντοπισμό των ζώων. Μάλιστα, τα τελευταίες εβδομάδες γίνονται σοβαρές ενέργειες από υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικούς, «από σήμερα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο ειδικός σχεδιασμός που υπάρχει και προβλέπει περιπολίες αλλά και μπλόκα σε συγκεκριμένα σημεία»

Αυτό που λένε, πάντως, τα ίδια τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι σε πολλές από τις περιπτώσεις τα θύματα δεν θέλησαν να δώσουν στοιχεία αν και θα μπορούσαν, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που πρόσφεραν ακόμα και κάλυψη στους δράστες με το να μη θέλουν να αναγνωρίσουν τα ζώα τους, όταν αυτά βρέθηκαν σε άλλα ποιμνιοστάσια.

Πατρίς Ηρακλείου