Αλεξανδρούπολη: Παρέμβαση για τους εργαζομένους στα super market (εικόνες)

Από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου “Η Ενότητα”

 

Από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου “Η Ενότητα”

Παρεμβάσεις σε μεγάλα super market της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε στις 15/4, Μέρα Δράσης για τους εργαζόμενους στα super market το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου “Η Ενότητα”. Πρόκειται άλλωστε για μία κατηγορία εργαζομένων, που τόσο το διάστημα αυτό, όσο και διαχρονικά που δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

“Από το πρωί το σωματείο μας και παρά την βροχή, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, βρέθηκε σε όλα τα μεγάλα super market της Αλεξανδρούπολης. Στην έναρξη της βάρδιας αλλά και με περιοδείες και παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια όλου του πρωινού μετέφερε την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στα super market και ένωσε τη φωνή του μαζί τους για μέτρα προστασίας της υγείας αλλά και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν ήταν λίγοι εργαζόμενοι και πελάτες που στήριξαν τις δράσεις, έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης και διεκδίκησης.

Έξω από τα καταστήματα από την ντουντούκα ακουγόταν: «είμαστε εδώ σήμερα, μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα super market για να εκφράσουμε καταρχήν την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους, πολλοί από τους οποίους δουλεύουν με συμβάσεις 4ωρες, 6ωρες, με χαμηλούς μισθούς, που βρέθηκαν στην έναρξη της πανδημίας απροστάτευτοι, που δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν με πλήρη εντατικοποίηση. Σε άλλες χώρες ήδη δυστυχώς μετράμε νεκρούς συναδέλφους γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στη χώρα μας κάτω και από την πίεση των σωματείων από την πρώτη στιγμή αναγκάστηκε η εργοδοσία να πάρει κάποια μέτρα που σε πολλές περιπτώσεις όμως παραμένουν ανεπαρκή. Την ίδια ώρα η εργοδοσία μετράει κέρδη ρεκόρ.

Παράλληλα, ενώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε αξιοπρεπείς συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους, 5ήμερο, 8ωρο, με αυξήσεις στους μισθούς, να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλα τα πόστα, να δοθεί έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, να γίνετε το τεστ σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα».

Την ίδια ώρα μέσα στα καταστήματα συνάδελφοι από το ΔΣ του σωματείου μας συνομιλούσαν με πελάτες και εργαζομένους για τα αιτήματα και τους στόχους της σημερινής παρέμβασης, εύχονταν καλές γιορτές σε όλους και τόνιζαν την ανάγκη να συσπειρωθούν ακόμα περισσότεροι στα ταξικά σωματεία.

Η σημερινή μέρα και όλη η δράση που προηγήθηκε για την προετοιμασία της μας δίνουν αισιοδοξία γιατί αυτό το διάστημα ήρθαμε σε επαφή με δεκάδες συναδέλφους μας, παρά τις δυσκολίες, πολλοί ξεπέρασαν δισταγμούς και φοβίες και έκαναν το βήμα να συσπειρωθούν στο σωματείο για πρώτη φορά. Μαζί θα συνεχίσουμε τη δράση και το επόμενο διάστημα πιο αποφασιστικά για μέτρα προστασίας, εργατικά δικαιώματα, για να μην πληρώσουμε τη νέα κρίση που έχουμε μπροστά μας για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι”.

Δείτε εικόνες στην εφημερίδα Η Γνώμη της Θράκης