Κατατέθηκε στην κυβέρνηση το αίτημα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Κατατέθηκε σήμερα επισήμως στην κυβέρνηση, η πρόταση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

 

Κατατέθηκε σήμερα επισήμως στην κυβέρνηση, η πρόταση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η πρόταση, είχε προκύψει ως κοινή συνισταμένη της τηλεδιάσκεψης που είχαν πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και όλοι οι δήμαρχοι των νησιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομιας, η οποία κατά κοινή ομολογία θα βρεθεί σε δύσκολους ατραπούς την επόμενη μέρα της κρίσης.

Όπως επίσης είναι γνωστό, την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών έχουν ζητήσει όλοι οι βουλευτές Δωδεκανήσου, αλλά και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων (Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κ.α). θεωρώντας οτι είναι το μόνο ουσιαστικό μέτρο που θα συμβάλλει στην αναγέννηση της τοπικής οικονομίας, η οποία δοκιμάζεται σκληρά.

Η Ροδιακή