Δεν διαγνώστηκε με κάποια ψυχοπαθολογία: Ήξερε τι… έκανε ο δολοφόνος της Suzanne Eaton

Τα ψυχιατρικά τεστ, στα οποία υποβλήθηκε ο 27χρονος Χανιώτης, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε και σκότωσε τη διακεκριμένη Αμερικανίδα μοριακή βιολόγο Suzanne Eaton, στο Κολυμπάρι Χανίων (ήταν ομιλήτρια σε διεθνές συμπόσιο), κατατείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρως ακαταλόγιστος ή με μειωμένο καταλογισμό. Και αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε νομικό επίπεδο

 

Τα ψυχιατρικά τεστ, στα οποία υποβλήθηκε ο 27χρονος Χανιώτης, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε και σκότωσε τη διακεκριμένη Αμερικανίδα μοριακή βιολόγο Suzanne Eaton, στο Κολυμπάρι Χανίων (ήταν ομιλήτρια σε διεθνές συμπόσιο), κατατείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρως ακαταλόγιστος ή με μειωμένο καταλογισμό. Και αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε νομικό επίπεδο.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν, ότι κατά την κρίση των ειδικών ο 27χρονος, πατέρας δύο παιδιών, δεν διαγνώστηκε με κάποια ψυχοπαθολογία κατά την περίοδο ψυχιατρικής εξέτασης, δεν αποκλείουν ωστόσο να είχε αναπτύξει κάποια στο παρελθόν.

Το βέβαιο είναι ότι το ειδεχθές έγκλημα που συντάραξε την Κρήτη, το πανελλήνιο αλλά και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα διαπράχθηκε από διαταραγμένη προσωπικότητα με άγνωστα όμως κίνητρα.

Ο συνήγορος της οικογένειας του 27χρονου κ. Παντελής Ζέλιος επισήμανε ότι η ψυχιατρική έκθεση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από την πανδημία.

Μελετούν με πολύ προσοχή τα ευρήματα της ψυχιατρικής καθώς και εκείνοι αναζητούν τις απαντήσεις των ειδικών και συνιστά κρίσιμο ζητούμενο, όπως λένε, να διερευνηθεί αν ο 27χρονος έπασχε από κάποια μορφής ψυχοπαθολογία την περίοδο τέλεσης των αποδιδόμενων πράξεων.

Πλέον, αναμένεται να προσδιοριστεί η δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κρήτης (πιθανότατα στο Ρέθυμνο αν και κάποιοι δεν απέκλειαν ακόμα και το ενδεχόμενο να εκδικαστεί η υπόθεση στο Ηράκλειο).

Ο 27χρονος κατά την ψυχιατρική εξέταση του περιγράφει τα περιστατικά όπως και προανακριτικά, ενώ σε σχέση με τα όσα αναφέρονται περί σατανισμού, τη μία τα αναφέρει, την άλλη τα αναιρεί. Ισχυρίστηκε για παράδειγμα ότι ενήργησε κατόπιν εντολής του σατανά και σε άλλη φάση πήρε πίσω τους ισχυρισμούς αυτούς.

Τα «σκοτεινά» ένστικτα από τα οποία διακατέχονταν ο 27χρονος φάνηκαν από την πρώτη στιγμή της ομολογίας του ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων. Το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου βγήκε στους δρόμους αποφασισμένος να διαπράξει σεξουαλικό έγκλημα. Ήταν μία βόμβα που είχε απασφαλίσει.

Όπως είχε γράψει η «Π», αρχικώς κινήθηκε προς την παραλία του Κολυμπαρίου, όμως οι συνθήκες δεν επέτρεψαν να κάνει κάποιο «χτύπημα».

Έτσι ανέβηκε στον δρόμο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Κάποια στιγμή εντόπισε την Suzanne να κάνει τζόκινγκ στην άκρη του δρόμου στην περιοχή του Μνημείου Πεσόντων, στο ένα χιλιόμετρο από τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Το “θήραμα” του ήταν εκεί, μπροστά του. Παρακολούθησε για λίγο την πορεία της και την κατάλληλη στιγμή, όταν δεν υπήρχε κίνηση, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο από μπροστά. Η άτυχη γυναίκα γονάτισε στο οδόστρωμα και σε κατάσταση σοκ κοιτούσε ευθεία μπροστά. Τότε ο 27χρονος γύρισε με το αυτοκίνητο και τη χτύπησε για μία ακόμα φορά απευθείας στο κεφάλι.

Με αστραπιαίες κινήσεις κατέβηκε από το αυτοκίνητο, άνοιξε το πορτ-παγκάζ, έβγαλε ένα πανί από ομπρέλα θαλάσσης, τύλιξε το σώμα της 60χρονης, το τοποθέτησε στο πορτ-παγκάζ και έφυγε προς την περιοχή του Μάλεμε και συγκεκριμένα, το πρώην γερμανικό καταφύγιο, το οποίο γνώριζε πολύ καλά από τις εξερευνήσεις που είχε κάνει.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στη διαδρομή προς το καταφύγιο άκουσε έναν χτύπο από το πορτ-παγκάζ και φωνή.

Όταν πια έφθασαν στην περιοχή της σπηλιάς, o 27χρονος ισχυρίζεται ότι η Suzanne ήταν αναίσθητη αλλά ζεστή. Με βάση την κυνική ομολογία του φέρεται να εκτόνωσε τη σεξουαλική διαστροφή σε διαφορετικές χρονικές φάσεις ακόμα και όταν το σώμα της ήταν παγωμένο.

Υπενθυμίζεται ότι στα δείγματα που είχαν ληφθεί από τον κόλπο και τον πρωκτό της άτυχης Suzanne Eaton δεν ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό (σπέρμα εν προκειμένω) του 27χρονου Χανιώτη.

Αυτό όμως σύμφωνα με τους ειδικούς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπήρξε και βιασμός, δεδομένου ότι η σορός ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης. Ο θάνατος της άτυχης Sue χαρακτηρίζεται αποφρακτικός, ωστόσο δεν κατέστη δυνατός ο προσδιορισμός του χρόνου θανάτου.

Πατρίς Ηρακλείου