10ετής «Γολγοθάς» για τετραμελή οικογένεια στο Βόλο

Είχαν όλα τα καλά, μέχρι που ανατράπηκε η ζωή τους - Πλέον ζουν χωρίς ρεύμα, σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

 

Είχαν όλα τα καλά, μέχρι που ανατράπηκε η ζωή τους - Πλέον ζουν χωρίς ρεύμα, σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

Εκείνος επιχειρηματίας. Εκείνη διατηρούσε εργαστήριο χειροποίητων κεντημάτων. Είχαν τις δουλειές τους, το σπίτι τους, την οικογένειά τους. Μέχρι που τα πάντα ανατράπηκαν στη ζωή τους πριν από δέκα χρόνια… Η οικονομική κρίση τούς κατάφερε ανελέητο χτύπημα και σε συνδυασμό με προβλήματα υγείας της κόρης τους και του εγγονού τους έχουν γονατίσει. Ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας την τελευταία δεκαετία και μόνο η γειτονιά φροντίζει να τους παρέχει ένα πιάτο φαγητό. «Ως πότε στο σπίτι μου θα υπάρχουν μόνο μπουκάλια με νερό;» ανέφερε με απόγνωση η 47χρονη μάνα στην πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, στην οποία απευθύνθηκε σε μία ύστατη προσπάθεια να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Τα τελευταία χρόνια η τετραμελής οικογένεια ζει με επίδομα της τάξης των 250 ευρώ τον μήνα! Τα πενιχρά χρήματα διατίθενται στο μεγαλύτερο μέρος τους για την κάλυψη αναγκών για την υγεία της κόρης του ζευγαριού και του μικρού εγγονού τους, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και υποβάλλεται σε λογοθεραπείες και φυσικοθεραπείες.

Οπως έγινε γνωστό, ο πατέρας της οικογένειας αναγκάστηκε λόγω χρεών να κλείσει πριν από πέντε χρόνια την επιχείρησή του, ενώ η σύζυγός του έμεινε επίσης άνεργη, όταν στα χρόνια της κρίσης κανείς δεν στήριζε το εργαστήριό της με αγορές χειροποίητων κεντημάτων.

Η κόρη τους αδυνατεί να εργαστεί λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει τόσο η ίδια, όσο και το μικρό παιδί της, που δεν μιλά, ούτε περπατά.

Η οικογένεια το μόνο που διαθέτει είναι το σπίτι όπου διαμένει και πίσω από την πόρτα του οποίου κλείνουν το πρόβλημά τους. Μόνο κάποιοι γείτονες γνωρίζουν το δράμα που βιώνουν και φροντίζουν να τους προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό.

Με την πάροδο των χρόνων όπως είναι φυσικό τα χρέη άρχισαν να διογκώνονται. Το ύψος των οφειλών στη ΔΕΥΑΜΒ έχει φθάσει στις 4.000 ευρώ, στη ΔΕΗ στις 20.000 ευρώ. Μάλιστα η οικογένεια ζει στα σκοτάδια επί δύο ολόκληρα χρόνια!

«Δέκα χρόνια τυραννιέμαι. Τώρα καταλαβαίνω πώς ορισμένοι άνθρωποι φθάνουν στην αυτοκτονία», φέρεται να είπε η 47χρονη μητέρα στην πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, στην οποία αποφάσισε να απευθυνθεί ζητώντας βοήθεια, καθώς η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει. Οχι μόνο η οικονομική, αλλά και η κατάσταση υγείας της κόρης της, που επιβαρύνεται όσο βλέπει το παιδί της να στερείται βασικών αγαθών. «Ως πότε το σπίτι μας θα έχει μόνο νερό;», λέει και ξεσπά.

Αμεση ενεργοποίηση για τη στήριξη της οικογένειας

Μόλις η κ. Μορφογιάννη ενημερώθηκε για το δράμα της τετραμελούς οικογένειας και στο πλαίσιο της εντολής που έχει δώσει ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δρομολογήθηκαν μέτρα στήριξης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, ανατέθηκε σε εταιρεία catering η καθημερινή παροχή γεύματος στα μέλη της οικογένειας, προκειμένου να εξασφαλιστεί το φαγητό. Επιχειρηματίας της πόλης, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, προσέφερε δωροεπιταγή 300 ευρώ στην οικογένεια για να αγοράσει τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ, ενώ σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΜΒ έγινε ρύθμιση της οφειλής σε πολλές δόσεις, προκειμένου η οικογένεια να μπορεί σταδιακά να πληρώνει και να μην κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό.

Ωστόσο, το μεγάλο αγκάθι είναι η ΔΕΗ, στην οποία οφείλεται ποσό 20.000 ευρώ. Σήμερα πρόκειται να γίνει ραντεβού με τη ΔΕΗ, προκειμένου να βρεθεί λύση, θα χρειαστεί όμως και η οικονομική βοήθεια του κόσμου για την αποπληρωμή μέρους των λογαριασμών. Οποιος μπορεί και επιθυμεί να βοηθήσει καταθέτοντας χρήματα για την αποπληρωμή της ΔΕΗ από την τετραμελή οικογένεια μπορεί να το κάνει κατόπιν συνεννόησης με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη στο τηλέφωνο της υπηρεσίας 2421020337.

Ελένη Χάνου
Πηγή: Ταχυδρόμος Μαγνησίας