Στον Άρειο Πάγο η ασέλγεια εις βάρος 5χρονης στα Χανιά με «δόλωμα» σοκολάτες και καραμέλες – H Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει «παραδικαστική λειτουργία»

Μια συγκλονιστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, ενός κοριτσιού από το Χανιά, αναβίωσε σήμερα στον Άρειο Πάγο, όπου κατέφυγε η οικογένεια της 17χρονης – σήμερα -κοπέλας, η οποία εδώ και 12 χρόνια ζητά δικαιοσύνη για το εφιάλτη που έζησε

 

Μια συγκλονιστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, ενός κοριτσιού από το Χανιά, αναβίωσε σήμερα στον Άρειο Πάγο, όπου κατέφυγε η οικογένεια της 17χρονης – σήμερα -κοπέλας, η οποία εδώ και 12 χρόνια ζητά δικαιοσύνη για το εφιάλτη που έζησε.

Η συνήγορος της οικογένειας της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος κυκλοφορεί ελεύθερος και ατιμώρητος, ενώ η αρχική καταγγελία σε βάρος του αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση τριών παιδιών, μια υπόθεση που προκάλεσε σοκ στα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη πριν από 12 χρόνια.

Η κ. Κωσταντοπούλου, μάλιστα, κατέθεσε γραπτό αίτημα για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, για την έως τώρα πορεία της υπόθεσης. Πρόκειται για ένα δράμα χωρίς τέλος και χωρίς την οφειλόμενη δικαίωση σε ένα αθώο θύμα αρρωστημένων ορέξεων, όπως αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Βίωσε τον «εφιάλτη» σε ηλικία 5 ετών
Σε ηλικία 5 ετών, το θύμα βρέθηκε αντιμέτωπο με τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2007 σε χωριό των Χανίων προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία. Το κοριτσάκι είχε αποκαλύψει σοκαρισμένο στους γονείς του όσα έζησε στην αποθήκη του σπιτιού του κατηγορουμένου, όπου το παρέσυρε με δόλωμα σοκολάτες και καραμέλες.

Η οικογένεια έφυγε από το σπίτι

Αν και έχουν μεσολαβήσει 12 ολόκληρα χρόνια από τα δραματικά γεγονότα που στιγμάτισαν την ψυχή του κοριτσιού και ανάγκασαν την οικογένεια του να ξεριζωθεί από το σπίτι της, ο κατηγορούμενος ο οποίος είχε επιτεθεί με ανάλογα κίνητρα και στη μεγαλύτερη αδελφή του θύματος, παραμένει ατιμώρητος όπως καταγγέλλει η συνήγορος της οικογένειας

Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2007

Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων από το 2007, με συνεχείς αναβολές και αντιμεταθέσεις αρμοδιοτήτων. Ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος, έχοντας καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καυτηρίασε με σφοδρότητα όσα έχουν μεσολαβήσει.

Χθες πάντως, ενώπιον του Αρείου Πάγου συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης του κατηγορουμένου, ο οποίος ζητά την εξαφάνιση της καταδίκης. Η ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά κατέθεσε γραπτό αίτημα ζητώντας αφενός την απόρριψη της αναίρεσης, αφετέρου τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, για την έως τώρα πορεία της υπόθεσης

Να σημειώσουμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου με χθεσινή ανακοίνωσή της μιλούσε για υπόθεση που «βοά για παραδικαστική λειτουργία».

«Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων από το 2007, με συνεχείς αναβολές και αντιμεταθέσεις αρμοδιοτήτων. Ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος, έχοντας καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με υποχρέωση καταβολής σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή προς 250 ευρώ το μήνα, πλέον προσαυξήσεων. Τόσο κοστολογήθηκε η αφαίρεση της παιδικότητας, ενώ ταυτόχρονα, λόγω της παρέλευσης 8ετιας παραγράφηκαν σειρά κατηγοριών παράνομης οπλοφορίας που βάρυναν τον ίδιο κατηγορούμενο, αλλά και η κατηγορία ασέλγειας σε άλλο ένα παιδί της οικογένειας», ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Το δράμα που βιώνει η οικογένεια του κοριτσιού, την οποία εκπροσωπώ, είναι ανείπωτο. Αλλά και η προσβολή που νιώθουμε όλοι όταν μια υπόθεση βοά για παραδικαστική λειτουργία είναι τεράστια» εξηγεί η δικηγόρος και καταλήγει:

«Στην προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγορος του κατηγορουμένου Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε αναβολή, η οποία του χορηγήθηκε. Εμείς σήμερα θα ζητήσουμε, εκτός από την απόρριψη της αναίρεσης, να ελεγχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες εκδόθηκαν οι τόσο προκλητικά χαριστικές δικαστικές αποφάσεις».

Αγώνας της Κρήτης/ΚΡΗΤΗ TV