Στους 52 οι νεκροί στην Κρήτη: Δεν έχει τελειωμό το αίμα στην άσφαλτο…

Ο θάνατος της 83χρονης Μαρίας Ταβερναράκη από το Ρέθυμνο, της γυναίκας που ξεψύχησε χθες το πρωί στο αυτοκίνητο που επέβαιναν ο γιος της και φίλοι της, εκτίναξε στον τρομακτικό αριθμό 52 τους νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη από την αρχή του έτους!

 

Ο θάνατος της 83χρονης Μαρίας Ταβερναράκη από το Ρέθυμνο, της γυναίκας που ξεψύχησε χθες το πρωί στο αυτοκίνητο που επέβαιναν ο γιος της και φίλοι της, εκτίναξε στον τρομακτικό αριθμό 52 τους νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη από την αρχή του έτους!

Ένα απίστευτο δυστύχημα που οδήγησε στο θάνατο μια ηλικιωμένη γυναίκα και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠαΓΝΗ ένα πεντάχρονο κορίτσι, τη μικρή Μαρίνα, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αλλά και τραύματα σε όλο της σχεδόν το σώμα.

Η μοιραία σύγκρουση
Το ρολόι έδειχνε 10.05 το πρωί όταν καταγράφηκε η σφοδρή μετωπική σύγκρουση των δύο οχημάτων που είχε έναν θάνατο, έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και αρκετούς ελαφρύτερους. Το σημείο της σύγκρουσης ήταν το 72ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, στο ύψος της Σκαλέτας Ρεθύμνου. Στο ρεύμα από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο κινούνταν το όχημα που οδηγούσε μια 35χρονη Ηρακλειώτισσα. Στα πίσω καθίσματα, προστατευμένα σε παιδικά καθισματάκια, βρίσκονταν η 3χρονη Στεριάννα και η 5χρονη αδελφή της, Μαρίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, γι άγνωστο λόγο, το όχημα της 35χρονης πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αρχικά το ΙΧ με τη μητέρα και τα δυο της παιδιά συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο που κινούνταν στο ρεύμα για Ηράκλειο και επέβαιναν σε αυτό τρεις αλλοδαποί, από τη Νορβηγία. «Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλάγια προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές» σχολίασε αστυνομικός.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο της 35χρονης συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που ακολουθούσε πίσω από εκείνο του Νορβηγού οδηγού. «Η σύγκρουση ήταν μετωπική και με σφοδρότητα. Στο δεύτερο όχημα επέβαιναν τέσσερις Ρεθυμνιώτες» τόνισε αστυνομικός

Τα δύο αυτοκίνητα παραμορφώθηκαν και χρειάστηκε πυροσβέστες να κόψουν τις λαμαρίνες για να απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες. Στο δεύτερο όχημα εκτός από την 83χρονη, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα, συνεπιβάτες ήταν ο γιος της ηλικίας 53 ετών (καθόταν στη θέση του συνοδηγού), ένας 57χρονος Ρεθυμνιώτης (οδηγός του οχήματος) και η 52χρονη σύζυγός του που καθόταν στο πίσω κάθισμα.

Η 35χρονη από το Ηράκλειο τραυματίστηκε ελαφρά και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της, όπως ελαφρά τραυματίστηκε και η μικρότερη σε ηλικία κόρη της.

Η 5χρονη υποβλήθηκε χθες σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς όμως να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της μικρής.

Τα αίτια
Το μεγάλο ερώτημα για τους αστυνομικούς της Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης είναι το πώς η 35χρονη βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. «Η γενικότερη εικόνα που έχουμε είναι ότι πρόκειται για μια προσεκτική οδηγό. Η ίδια φορούσε ζώνη ασφαλείας ενώ και τα παιδιά της βρίσκονταν σε ειδικά καθίσματα. Χθες, δεν ήταν δυνατόν εξαιτίας της κατάστασής της – είχε τραυματιστεί και νοσηλευόταν- αλλά και της κατάστασης των παιδιών της να της πάρουμε κατάθεση» ανέφερε αστυνομικός.

52 οι νεκροί
Στους 52 ανέρχονται οι νεκροί τροχαίων δυστυχημάτων από την αρχή του έτους μέχρι και χθες στο νησί. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, οι 40 εξ αυτών ήταν κάτω των 35 ετών. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, αιματοβαμμένος δεν είναι μόνο ο Βόρειος Οδικός Άξονας αλλά και επαρχιακοί, καθώς και οι δρόμοι μέσα στις πόλεις όπου καταγράφονται τα περισσότερα ατυχήματα και δυστυχήματα.

Θάνος Περβολαράκης
Πατρίς Ηρακλείου