Διανυκτέρευση στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας...

Θεματικό sleepover για εκπαιδευτικούς, με σκοπό την καλύτερη γνωριμία τους με την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρισας

 

Θεματικό sleepover για εκπαιδευτικούς, με σκοπό την καλύτερη γνωριμία τους με την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρισας

Θεματικό sleepover-διανυκτέρευση για εκπαιδευτικούς Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Οκτωβρίου.

Η δράση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας, διά των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.ΚΕ.Σ.) διά της Συντονίστριας Αειφορίας Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον δημοσιογραφικό Οργανισμό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και τον Δήμο Τεμπών-Βιβλιοθήκη Ραψάνης, ενώ σκοπός του Θεματικού sleepover-διανυκτέρευσης είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρισας πριν και μετά την ανάπτυξη της Βιομηχανίας, ώστε να το εντάξουν σαν θεματική στον προγραμματισμό τους κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Οι επιμορφωτικές δράσεις που θα υλοποιηθούν τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και εντάσσονται στο πλαίσιο στήριξης των εκπαιδευτικών μελών (παλαιών, νέων ή μελλοντικών) του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα» με φορείς– ιδρυτές τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας, οι οποίες πρόκειται να υλοποιήσουν προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με συναφές θέμα.

Την επιστημονική οργάνωση και επιμέλεια του σεμιναρίου και του θεματικού sleepover -διανυκτέρευση θα έχει η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου, κ. Φανή Καλοκαιρινού.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 19/10
19.00 Προσέλευση.
19.30-20.00 Ξενάγηση στις εκθέσεις του μουσείου.
20.00-21.30 Βιωματικά Εργαστήρια Παραδοσιακών Τεχνικών (Τυποβαφική, Υφαντική, Κεραμική, Κεντητική κ.λπ.).
21.45-23.00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Δ.Ο. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» - Γνωριμία με την τυπογραφία – Παρακολούθηση εκτύπωσης του κυριακάτικου φύλλου.
23.00 Επιστροφή στο Μουσείο – Γνωριμία με τη Μουσική Παράδοση της Θεσσαλίας.
Κυριακή 20/10
8.00 Πρωινό ξύπνημα.
9.00 – 10.00 Θεατρικό παιχνίδι και βιωματικά εργαστήρια.
10.00 Αποχώρηση από το Μουσείο.
Προαιρετικά:
Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Ταξιαρχών (έναντι του Μουσείου) και ξενάγηση στα γλυπτά του παλαιού κοιμητηρίου, στην «Πολιτεία της Σιωπής» από τον Βαγγέλη Κολώνα.
Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν 25-30 εκπαιδευτικοί Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης που θα δηλώσουν έγκαιρα στo τηλέφωνo επικοινωνίας: 2410-239.446.

Ελευθερία Λάρισας