Βόλος: Υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κινδυνεύει με παραγραφή

Με κατηγορούμενους έξι γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου για τον θάνατο 34χρονης Βολιώτισσας

 

Με κατηγορούμενους έξι γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου για τον θάνατο 34χρονης Βολιώτισσας

Με παραγραφή κινδυνεύει υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με κατηγορούμενους έξι γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Η υπόθεση αφορά στον θάνατο 34χρονης Βολιώτισσας στο Αχιλλοπούλειο τον Αύγουστο του 2014.

Η άτυχη Βολιώτισσα υπέκυψε στα τραύματά της μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε αυτεπάγγελτη προανάκριση και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου που τη χειρίστηκε την είχε θέσει στο αρχείο.

Ωστόσο, η οικογένεια της εκλιπούσας είχε προσφύγει κατά της εν λόγω απόφασης στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και η προσφυγή της είχε γίνει δεκτή με το σκεπτικό ότι «δεν είχε γίνει αξονική τομογραφία στην 34χρονη σε χρονικό διάστημα 12 ωρών μετά την πρώτη αξονική». Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου άσκησε εκ νέου διώξεις κατά των έξι γιατρών.

Η ανθρωποκτονία από αμέλεια επρόκειτο να εκδικαστεί χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ωστόσο το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση της υπεράσπισης των κατηγορούμενων και ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα, την κλήση δηλαδή που είχαν παραλάβει οι κατηγορούμενοι.

Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι στο κλητήριο θέσπισμα δεν είχαν συμπεριληφθεί ειδικές διατάξεις για τις ευθύνες που έφερε ο κάθε γιατρός ξεχωριστά.

Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας έδρας πρότεινε να μην ακυρωθεί το κλητήριο θέσπισμα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση και τελικά η δίκη δεν πραγματοποιήθηκε.

Το δικαστήριο επανέφερε την υπόθεση στην Εισαγγελία Βόλου για να προβεί σε ενέργειες.

Μετά την εξέλιξη αυτή η υπόθεση κινδυνεύει με παραγραφή γιατί από το χρόνο τέλεσης του αδικήματος τον Αύγουστο του 2014 μέχρι και σήμερα έχει παρέλθει το διάστημα της 5ετίας.

Η δίκη αφορούσε στον θάνατο 34χρονης Βολιώτισσας, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση της από 4ο όροφο πολυκατοικίας στον Βόλο και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η άτυχη γυναίκα που έπεσε στο κενό λόγω αδιαθεσίας και ζάλης, νοσηλεύτηκε στο Αχιλλοπούλειο σαράντα μέρες και τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Ταχυδρόμος Μαγνησίας