Νέα τουριστική …«απογείωση» της Σκιάθου μέσω συμφωνιών με αεροπορικές εταιρείες

Πολύ κοντά για απευθείας σύνδεση με το Παρίσι, θετικά μηνύματα για συνδέσεις με Δουβλίνο και Βρυξέλες

 

Πολύ κοντά για απευθείας σύνδεση με το Παρίσι, θετικά μηνύματα για συνδέσεις με Δουβλίνο και Βρυξέλες

Μεγάλη είναι η κινητικότητα που δείχνει ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας για την αεροπορική σύνδεση του νησιού του Παπαδιαμάντη με ευρωπαϊκές πόλεις, με κύριο στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου. Αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων συναντήσεών του με διευθυντικά στελέχη αεροπορικών εταιρειών διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον, ίσως και για το καλοκαίρι του 2020, η απευθείας σύνδεση της Σκιάθου με το Παρίσι μέσω της αεροπορικής εταιρείας Transavia, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και για σύνδεση με το Δουβλίνο και τις Βρυξέλλες.

Ο Δήμαρχος του νησιού βρέθηκε χθες στο Δουβλίνο και συναντήθηκε με την Διευθύντρια πτήσεων της Ryanair, με την οποία συζήτησε το ενδεχόμενο σύνδεσης της Σκιάθου με πόλεις όπως το Δουβλίνο , τις Βρυξέλλες αλλά και άλλους προορισμούς. Μιλώντας λίγη μόλις ώρα μετά από το ραντεβού του, στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, ο κ. Τζούμας ανέφερε πως ήταν πολύ θετική η ανταπόκριση και για το 2021 αυτές οι συνδέσεις ίσως γίνουν πραγματικότητα.

Συνάντηση με τη Fraport

Παράλληλα με την Ιρλανδική low cost εταιρεία ο Δήμος δρομολογεί συνάντηση με τη Fraport στην Αθήνα, γιατί, όπως σχολίασε ο Δήμαρχος » και η Fraport θα πρέπει να δείξει μία ευελιξία σε ότι αφορά τη χρέωση στους φόρους που κάνει στις αεροπορικές εταιρίες , μιας και το κόστος για πολλές από αυτές είναι απαγορευτικό. Πρέπει να συντελέσουν πολλά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διάθεση υπάρχει απ΄ όλες τις πλευρές και από τη Ryanair και από τον Δήμο για να υποστηρίξουμε αυτό το εγχείρημα, τη σύνδεση της Σκιάθου με προορισμούς μέσω αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους».

Ο ίδιος έθεσε ως προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή αυτό το πλάνο, καθώς θα δημιουργηθεί ένα αναπτυξιακό περιβάλλον στο νησί . «Πια οι επισκέπτες κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, κλείνουν μόνοι τους τις διακοπές και δημιουργείται έτσι μία ελευθερία και από την πλευρά των επισκεπτών και από την πλευρά των επιχειρηματιών. Όπως είδαμε η μέχρι τώρα πρακτική των πακέτων οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως με την Thomas Cook και στην εποχή του ιντερνέτ δύσκολα κανείς κλείνει τις διακοπές του μέσα από τουριστικά γραφεία. Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε κι εμείς με στόχο την ευημερία και την ανάπτυξη του νησιού», υπογράμμισε ο κ. Τζούμας.

Όμως οι συναντήσεις του δεν σταματούν μόνο με τη Ryanair. Στην Τουριστική Έκθεση στο Λονδίνο ο κ. Τζούμας είχε επαφές και με τον διευθυντή της Easyjet, όπου έδειξε ενδιαφέρον για σύνδεση με το νησί και το 2021 φαίνεται πως το ενδιαφέρον ίσως γίνει πραγματικότητα.

Στις 10 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη

Επιπλέον, στην Έκθεση στο Παρίσι, που διεξήχθη πριν από δύο περίπου μήνες υπήρξε επαφή του Δήμου Σκιάθου με την Transavia, τη low cost εταιρεία της Air France. «Είμαστε πολύ κοντά για να υπάρξει μία απευθείας σύνδεση με το Παρίσι για το καλοκαίρι του 2020 θα το ξέρουμε μέχρι τέλος του μήνα τι θα συμβεί, εάν όχι, είμαστε πολύ κοντά για το 2021», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζούμας, ο οποίος συμπλήρωσε πως προφανώς το νησί ενδιαφέρεται και για τους παραδοσιακούς προορισμούς, όμως η εξάρτησή του από την αγγλική για παράδειγμα αγορά, έχει πολλές φορές και δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως αυτό με το…κανόνι της Thomas Cook.

Στο πλαίσιο αυτό της κινητικότητας , ο Δήμος Σκιάθου έχει ανοιχθεί και σε νέες αγορές, όπως αυτή της Κωνσταντινούπολης, στην οποία στις 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του νησιού με το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και επιχειρηματιών να είναι έντονο.

Μαγνησία