«Πήλιο»: Το Βολιώτικο εστιατόριο στο Heathfield της Μεγάλης Βρετανίας (εικόνες)

Ο Θανάσης και η Ντόρα «τρελαίνουν» τους Βρετανούς με το σπετζοφάι, το σαγανάκι και τα κεφτεδάκια!

 

Ο Θανάσης και η Ντόρα «τρελαίνουν» τους Βρετανούς με το σπετζοφάι, το σαγανάκι και τα κεφτεδάκια!

Έφυγαν από το Βόλο με όνειρα να ξεκινήσουν μία νέα ζωή στο Heathfield του Ανατολικού Σάσεξ στη Μ. Βρετανία. Μαζί τους πήραν όμως και την παράδοση του Βόλου και του Πηλίου και δημιούργησαν το πιο ξεχωριστό μαγαζί της περιοχής, που έχει ξετρελάνει τους Βρετανούς. Το εστιατόριο «Πήλιο» παραδίδει μαθήματα γεύσεων, με τους ντόπιους να απολαμβάνουν σπετζοφάι, σαγανάκι, τηγανητά κεφτεδάκια, τηγανιά μέχρι και μπακλαβά! Μάλιστα την επιτυχία αυτή των Βολιωτών, την ανέδειξε η τοπική ιστοσελίδα «The Heathfield news», αφιερώνοντάς τους ένα εξαιρετικό δημοσίευμα.

Η Ντόρα και ο Θανάσης κατάγονται από το Πήλιο και όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα του καταστήματός τους, εκεί ήταν που γεννήθηκαν, παντρεύτηκαν και μαγείρευαν παρέα με τις γιαγιάδες τους.

Το 2013 επισκέφθηκαν φίλους τους στο Ανατολικό Σάσεξ και κυριολεκτικά το ερωτεύτηκαν. Ένα χρόνο μετά, πήραν την απόφαση, εγκατέλειψαν το Βόλο και το εδώ εστιατόριό τους και ταξίδεψαν για μια νέα ζωή, γεμάτη όνειρα στη Μεγάλη Βρετανία. Αμέσως το ζευγάρι από τον Βόλο άνοιξε το δικό του μικρό μπιστρό με το όνομα «Πήλιο» στην αγροτική περιοχή του Heathfield, ενώ το «Pilio» άνθισε όταν μεταφέρθηκε στην High Street.

Πιστοί στις παραδοσιακές γεύσεις και την ελληνική κληρονομιά το «Πήλιο» σύντομα έγινε το αγαπημένο στέκι των ντόπιων κι όχι μόνο. Μάλιστα πολλές ήταν φορές, που ένα τραπέζι στο Πήλιο αποτελούσε ελπίδα πολλών καλοφαγάδων!

Οι Βολιώτες προσφέρουν στους Βρετανούς παραδοσιακά πιάτα που μυρίζουν… Πήλιο και Ελλάδα. Εκτός από το πασίγνωστο σουβλάκι, ο Θανάσης και η Ντόρα ετοιμάζουν καθημερινά γιαουρτού, σπετζοφάι, τηγανιά, κεφτεδάκια τηγανητά και με σάλτσα, ενώ στο Pilio Burger «ακούγονται» τα ελληνικά βότανα και καρυκεύματα αλλά και το παραδοσιακό κασέρι.

Φυσικά από το μενού δεν λείπουν και πιάτα για χορτοφάγους, ενώ στο πρωινό προτείνουν την κλασσική ελληνική στραπατσάδα!

Ο κατάλογος δεν έχει κλείσει, καθώς το Πήλιο προσφέρει μια ποικιλία γλυκών, όπως γιαούρτι με μέλι και καρύδια, μπακλαβά αλλά και χαλβά, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία με ελληνικά κρασιά, αναψυκτικά και φυσικά καφέδες.

«Όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε τοπικούς προμηθευτές του Σάσεξ και όταν μπορούμε, φέρνουμε προϊόντα από το αγρόκτημα μας στην Ελλάδα. Το ελαιόλαδο μας ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές «, είπε ο Θανάσης, ιδιοκτήτης του Pilio και σεφ μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα.

«Επέκταση του “Πηλίου”»

Μετά από χρόνια προσπαθειών, ο Θανάσης και η Ντόρα κατάφεραν να έχουν μία επιτυχημένη επιχείρηση και δυο παιδιά! Στις αρχές του 2019 όμως μία ευκαιρία τους χτύπησε την πόρτα. Ένα κατάστημα που βρίσκονταν στο κτήριο του παλιού σταθμού έκλεισε και δίνονταν για ενοικίαση. Οι Βολιώτες επιχειρηματίες δεν το σκέφτηκαν και άρπαξαν την ευκαιρία για την επέκταση του “Πηλίου”!

«Εμείς ερωτευθήκαμε αυτό το όμορφο παλιό κτήριο του σταθμού. Η ιστορία του σιδηροδρόμου και η θέση του στην πόλη μας προσέλκυσαν. Ακόμα καλύτερο είναι το γεγονός ότι τώρα διαθέτουμε πολύ μεγαλύτερο χώρο για δείπνο, έναν προστατευμένο υπαίθριο χώρο και αρκετό χώρο για να ανοίξουμε ένα lounge bar δίπλα στο εστιατόριο. Έχουμε επίσης αυξήσει αυτά που προσφέρουμε και τώρα καλωσορίζουμε τους ανθρώπους για πρωινό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, συνεχίζουμε με το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο και προσθέσαμε κι ένα γεύμα τις Κυριακές», σχολίασε η Ντόρα, σύζυγος του Θανάση και ιδιοκτήτρια του Πηλίου.

Το νέο Πήλιο, στο νέο χώρο, άνοιξε τον περασμένο Φεβρουάριο και έχει διατηρήσει τη θέση του ως ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για φαγητό στο Heathfield. Το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό θα καλωσορίσει τα Χριστούγεννα και θα προσφέρει μία τυπική, παραδοσιακή, ελληνική χριστουγεννιάτικη βραδιά!

Για τις ανάγκες των Χριστουγέννων δημιουργήθηκε και ένα εορταστικό κοκτέιλ με τίτλο «The Cuckoo Cocktail» (το κοκτέιλ των κούκων), με τα συστατικά του να παραμένουν ακόμη μυστικά!

Να σημειωθεί πως το Pilio έχει βραβευτεί και από τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα στον κόσμο το TripAdvisor,ενώ στη σελίδα του στο facebook, οι ιδιοκτήτες δεν παραλείπουν να ανεβάζουν φωτογραφίες από το Βόλο και το Πήλιο.

Δείτε εικόνες στην εφημερίδα Μαγνησία