Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Πήλιο (video)

Στους -3 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα το πρωί, βροχόπτωση σε πολλά σημεία της Μαγνησίας

 

Στους -3 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα το πρωί, βροχόπτωση σε πολλά σημεία της Μαγνησίας

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο και έτσι το βουνό των Κενταύρων σήμερα το πρωί «ντύθηκε» στα λευκά.

Η χιονόπτωση άρχισε από χθες το βράδυ και ήδη έχουν 10 εκατοστά χιόνι τόσο το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, όσο και τα Χάνια, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται αφού και η θερμοκρασία έχει πέσει στα Χάνια στους -3 βαθμούς.

Παρά την συνεχιζόμενη χιονόπτωση το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτό για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και δεν χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων προς το παρόν, ενώ εκχιονιστικά οχήματα και αλατιέρες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες.

Στην υπόλοιπη Μαγνησία βρέχει, με το θερμόμετρο στην πόλη του Βόλου να δείχνει στους 10 βαθμούς. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα οχηματαγωγά για τις Σποράδες, όχι όμως και των ιπταμένων δελφινιών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα Τετάρτη, θα επικρατήσουν στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές με βαθμιαία εξασθένιση των φαινομένων από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα Νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα Βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Λιμεναρχείο συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν όσο είναι σε εξέλιξη οι ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο magnesianews.gr o δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτης, χιονόπτωση υπάρχει από τα Χάνια μέχρι τα μισά του δρόμου προς Ζαγορά. Χαρακτηριστικές πάντως είναι ι φωτογραφίες μέσα από αυτοκίνητο, στη διαδρομή του Πηλίου σήμερα το πρωί (Φωτο Αντώνης Πολίτης)

Κρύο και πτώση της θερμοκρασίας αυτή την εβδομάδα στη Μαγνησία

Κρύο έφερε ο Δεκέμβριος μετά από αρκετούς μήνες ηλιοφάνειας και υψηλών θερμοκρασιών. Από το βράδυ της Κυριακής η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει αισθητά και το ίδιο σκηνικό του καιρού θα συναντήσουμε και τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον κ Θεοφάνη Τακούδη, μετεωρολόγο, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, αυτή η εβδομάδα θα είναι χειμωνιάτικη και θα δούμε για πρώτη φορά να πέφτει αρκετά η θερμοκρασία, ακόμη και -1 βαθμό Κελσίου.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα Τετάρτη θα έχουμε θερμοκρασίες που θα μας θυμίζουν τον Δεκέμβριο, δηλαδή μονοψήφιους αριθμούς στην πόλη του Βόλου. Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη ίσως και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα δείξει 8-9 βαθμούς, θερμοκρασία κανονική για την περίοδο που διανύουμε.

Από την Τρίτη το μεσημέρι, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, σημειώνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό στη Θεσσαλία , το οποίο θα συναντηθεί με τις ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από τα Βαλκάνια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από το απόγευμα και μετά να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές που θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Τετάρτη μέχρι το απογευματάκι, ίσως και το βράδυ στο Πήλιο, κυρίως στις ανατολικές πλευρές. Οι βροχές που θα σημειωθούν δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα και θα συνοδευτούν από τις χειμωνιάτικες θερμοκρασίες. Μάλιστα θα δούμε και τα πρώτα χιόνια κυρίως στην Όθρυ αλλά και στο Πήλιο.

Σήμερα Τετάρτη το πρωί, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου ίσως και 4 στον Βόλο, εξαιτίας της θάλασσας, όμως την Πέμπτη τα ξημερώματα ο υδράργυρος θα πέσει αρκετά και έξω από το Βόλο το θερμόμετρο θα δείξει 0 ίσως και -1 βαθμό Κελσίου, ενώ θα υπάρχει και ξαστεριά στη διάρκεια της νύχτας Τετάρτη προς Πέμπτη.

Από την Πέμπτη κι έπειτα, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 και τους 9 βαθμούς Κελσίου. Παρασκευή και Σαββατοκύριακο θα σημειωθούν τοπικές συννεφιές κυρίως στις ορεινές περιοχές, όμως θα υπάρχουν και περίοδοι ηλιοφάνειας.

Σάββατο και Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 14 βαθμούς Κελσίου κι έτσι θα επιστρέψουμε στην πιο ήπια μορφή του χειμώνα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στην εφημερίδα Μαγνησία