«Αυξανόμενο ενδιαφέρον από Αμερική και Κίνα, για το λιμάνι του Βόλου»

Όπως υποστήριξε ο Υφ. Εξωτερικών, Κων. Φραγκογιάννης, από τον Βόλο, όπου βρέθηκε για το συνέδριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

 

Όπως υποστήριξε ο Υφ. Εξωτερικών, Κων. Φραγκογιάννης, από τον Βόλο, όπου βρέθηκε για το συνέδριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον από Αμερική και Κίνα, για το λιμάνι του Βόλου, όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο Υφ. Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης από τον Βόλο, όπου βρέθηκε, για το συνέδριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, με την ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία εξωστρέφεια Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν χθες, οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην Αγριά.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Φραγκογιάννης υπογράμμισε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα έσοδα του δημοσίου είναι πάνω από τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ καταγράφεται ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από Αμερική και Κίνα, με αναφορές στα λιμάνια της Καβάλας και του Βόλου.

Κύρια στόχευση της κυβέρνησης είναι το πρόγραμμα της Enterpise Greece όπου πρέπει να αποτελέσει το κύριο όχημα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, πρέπει να καταρτιστεί ένα εθνικό σχέδιο εξωστρέφειας με κύριο στόχο την αλλαγή της εικόνας της χώρας.

«Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας και όχι μόνο μέσα από μία καμπάνια τουρισμού, αλλά κάθε τομέας της ελληνικής πραγματικότητας να χρησιμοποιηθεί ώστε να βοηθηθεί η εξωστρέφεια», κατέληξε ο κ. Φραγκογιάννης.

Μαγνησία