Υπόθεση ασέλγειας στη Μάνη: Απολογείται και ο παππούς της ανήλικης

Τον εμπλέκει μαζί με τον 55χρονο ιερέα η 12χρονη εγγονή του

 

Τον εμπλέκει μαζί με τον 55χρονο ιερέα η 12χρονη εγγονή του

Μετά τον 55χρονο ιερέα, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στη φυλακή, έφτασε η ώρα της απολογίας και για τον παππού της 12χρονης από τη Μάνη, που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού, σε μια υπόθεση που αποκάλυψε αποκλειστικά ο «Λακωνικός Τύπος» τον περασμένο Οκτώβριο και συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Την Τετάρτη (11/12), ο ηλικιωμένος θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας, κληθείς να δώσει τις δίκες του απαντήσεις κι εξηγήσεις για όσα ισχυρίστηκε στη δεύτερη κατάθεσή της η εγγονή του, ότι δηλαδή ασέλγησε επάνω της, όπως και ο ιερέας.

Η 12χρονη φιλοξενείται στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ η μητέρα της επιμένει ότι ο παππούς δεν έχει πειράξει ποτέ την κόρη της, ωστόσο παραδέχεται ότι τη χτύπησε μια φορά.

Εξάλλου, η εμπλοκή του παππού της ανήλικης στην υπόθεση, προέκυψε και από μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, ο οποίος κατέθεσε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο ιερέας στη Μάνη: «Μου είπε κοίτα να δεις που ο παππούς έχει κάνει πράγματα στη μικρή, ότι την έβαζε στα πόδια του, δεν φορούσε ρούχα ούτε ο παππούς ούτε και η μικρή και ότι η γιαγιά του γνώριζε».

Σύμφωνα, πάντως, με τη δικηγόρο του παππού της 12χρονης προκύπτουν αντιφάσεις στις δύο καταθέσεις που έδωσε η ανήλικη στην Αστυνομία. «Στην πρώτη κατάθεση της ανήλικης εγγονής του δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά του και στη δεύτερη κατάθεση δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαριζάννα Κίκιρη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Η ίδια γνωστοποίησε ότι ο εντολέας της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς «έχει δύο κομμένα πόδια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, ο 55χρονος ιερέας, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, πριν από λίγες ημέρες υποβλήθηκε σε εργαστηριακές εξετάσεις και, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, διαγνώσθηκε με λοιμώδες μεταδιδόμενο νόσημα. Μάλιστα, οι ιατροί των φυλακών Τρίπολης, όπου οδηγήθηκε αρχικά, έκριναν ότι ο ιερέας έπρεπε να υποβληθεί εκ νέου σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και για αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Ο ιερέας φέρεται να μη γνώριζε ποια ήταν η κατάσταση της υγείας του και να το ανακάλυψε στη φυλακή.

Χρήστος Πετρούλιας
Λακωνικός Τύπος