Αδίστακτοι οι απατεώνες με τα τροχαία

Τηλεφωνούν στις 2 και 3 τα ξημερώματα προκαλώντας σοκ σε πολίτες *Στα Γιάννενα συνελήφθη 66χρονη Βουλγάρα που πήρε 15.000 ευρώ από Λαρισαία

 

Τηλεφωνούν στις 2 και 3 τα ξημερώματα προκαλώντας σοκ σε πολίτες *Στα Γιάννενα συνελήφθη 66χρονη Βουλγάρα που πήρε 15.000 ευρώ από Λαρισαία

Ξεδιάντροποι αποδεικνύονται οι απατεώνες με τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, αφού δεν διστάζουν να τηλεφωνούν ακόμα και στις 2 ή στις 3 τα ξημερώματα στα σπίτια ανυποψίαστων Λαρισαίων προκαλώντας τους σοβαρή αναστάτωση και ψυχολογική φόρτιση.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, κάποιος από τη συμμορία των απατεώνων θέλοντας να αιφνιδιάσει τα υποψήφια θύματα τηλεφωνεί τα ξημερώματα παριστάνοντας το παιδί τους, που κλαίει εκλιπαρώντας για βοήθεια καθώς οδηγώντας το αυτοκίνητό του, προκάλεσε ατύχημα, όπου «έχασε τη ζωή του» ένα ανήλικο παιδί.

Οι περισσότεροι πολίτες είναι ενημερωμένοι πλέον για την απάτη με τα θανατηφόρα τροχαία, ωστόσο όλοι αιφνιδιάζονται όταν ξυπνούν στα άγρια χαράματα από το τηλεφώνημα ακούγοντας το υποτιθέμενο παιδί που τους ζητάει βοήθεια. Τα δύο τελευταία 24ωρα αρκετοί Λαρισαίοι υπέστησαν σοκ όταν δέχθηκαν τηλεφωνήματα από τους απατεώνες, ενώ ανήσυχοι οι γονείς προσπάθησαν οι ίδιοι στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους που λόγω του προχωρημένου της ώρας προφανώς δεν απάντησαν εγκαίρως στις κλήσεις, φουντώνοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία των γονέων τους.

Οι απάτες με τα τροχαία έχουν εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα σε βάρος των ηλικιωμένων και παρά τις κατά καιρούς συλλήψεις, η οργάνωση των απατεώνων συνεχίζει τη δράση της ανεξέλεγκτα. Οι δράστες ζητούν χρήματα - και παραδόξως σε πολλές περιπτώσεις τα εισπράττουν κιόλας – προκειμένου το παιδί του θύματος, παρότι προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα, να αφεθεί ελεύθερο και να μην υποστεί τις συνέπειες του νόμου.

Μάλιστα οι δράστες παριστάνουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι αφού παραλάβουν τα χρήματα θα οδηγήσουν το παιδί στο σπίτι, γιατί η συναλλαγή δεν μπορεί να γίνει στην... Αστυνομία, επειδή είναι συγκεντρωμένοι και εξαγριωμένοι, γονείς και συγγενείς του παιδιού που υποτίθεται πως έχασε τη ζωή του στο τροχαίο. Σε άλλες περιπτώσεις υποτίθεται τηλεφωνούν από το νοσοκομείο, δήθεν πως χρειάζονται επειγόντως χρήματα για χειρουργική επέμβαση κ.λπ.

«ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ»

Προς το παρόν από την ΕΛ.ΑΣ. σε αναρίθμητες περιπτώσεις συλλαμβάνονται οι λεγόμενοι «εισπράκτορες», οι άνθρωποι δηλαδή που βάζουν οι εγκέφαλοι της οργάνωσης να παραλαμβάνουν τα χρήματα από τα θύματά τους και στην περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά να συλλαμβάνονται οι «εισπράκτορες».

Όπως αποδείχθηκε στην τελευταία περίπτωση της Λάρισας, ως «εισπράκτορες» προσλαμβάνονται γυναίκες – υπήκοοι Βουλγαρίας. Έρχονται από την Αθήνα και διαμένουν σε κάποιο ξενοδοχείο, όπου λαμβάνουν εντολές να πάνε σε πλατείες, δημόσιους χώρους κ.λπ. προκειμένου να εισπράξουν χρήματα, τα οποία υποτίθεται προέρχονται από οφειλές στην εταιρεία που προσελήφθησαν και υποτίθεται επίσης – όπως ισχυρίζονται στα δικαστήρια – δεν γνωρίζουν ότι εργάζονται για τους απατεώνες. Οι γυναίκες προσλαμβάνονται από ομοεθνείς μέσω αγγελιών αναζήτησης εργασίας αλλά όσοι τηλεφωνούν στα θύματα μιλούν άπταιστα ελληνικά.

ΟΣΕ

Μια ακόμη γυναίκα – «εισπράκτορας», μια 60χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω προχθές στα Γιάννενα να παραλαμβάνει χρήματα.

Η 60χρονη ομολόγησε πως είναι αυτή που εισέπραξε 15.000 ευρώ και χρυσαφικά από 66χρονη Λαρισαία. Η οποία Λαρισαία πείσθηκε από τον απατεώνα που παρίστανε τον αστυνομικό και στην περιοχή του ΟΣΕ, σε δύο διαφορετικά σημεία άφησε σε δύο διαφορετικές σακούλες, το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά (ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσά δακτυλίδια, ένα χρυσό μενταγιόν και δύο χρυσές αλυσίδες απροσδιόριστης αξίας) τα οποία παρέλαβε η 66χρονη που συνελήφθη στα Γιάννενα.

Η 66χρονη, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, είχε συνολικά εισπράξει 146.500 ευρώ από τις εξής περιπτώσεις: Στις 8 Αυγούστου στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, όπου απέσπασε από 72χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Στις 16 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, όπου απέσπασε από 66χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ και χρυσαφικά. Στις 28 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, όπου απέσπασε από 81χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Στις, 29 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 79χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Στις 5 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, όπου απέσπασε από 81χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 52.000 ευρώ. Στις 16 Οκτωβρίου στη Λαμία, όπου απέσπασε από 76χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Στις 22 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 81χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Στις 3 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 84χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ. Τέλος, στις 8 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε από 77χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ.

Β. Κακάρας
Ελευθερία Λάρισας