“Η αστυνομοκρατία δε θα περάσει”: Και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων για την αστυνομική βία σε βάρος μαθητή Λυκείου στα Χανιά στη συγκέντρωση για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των Χανίων σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα μαθητή Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων.

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των Χανίων σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα μαθητή Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων.

Σχετική ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα και η ΕΛΜΕ Χανίων μιλώντας για συντονισμένη προσπάθεια «να μπουν στο «γύψο» διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες».

Διαβάστε τι αναφέρει:

Ένα περιστατικό ωμής και απρόκλητης αστυνομικής βίας σε βάρος μαθητή Λυκείου έλαβε χώρα στο κέντρο των Χανίων την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη αμέσως μετά την λήξη της συγκέντρωσης που έγινε στη μνήμη του δολοφονημένου από αστυνομικό Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τη συγκέντρωση αυτή καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες μεταξύ των οποίων και η ΕΛΜΕ Χανίων.

Σύμφωνα με καταγγελία των γονιών του μαθητή μια ομάδα αστυνομικών φορώντας πολιτικά, όρμησαν ξαφνικά και αναίτια ενάντια στο παιδί, χωρίς να του αποκαλύψουν την ιδιότητά τους, το ακινητοποίησαν, του φόρεσαν χειροπέδες , το έριξαν στο πεζοδρόμιο χτυπώντας το κεφάλι του κάτω και ταυτόχρονα το έβριζαν με τα πιο χυδαία λόγια.

Τελικά, κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες του μαθητή και αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τίποτα να του προσάψουν τον άφησαν ελεύθερο.

Το περιστατικό αυτό, έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων ανά την Ελλάδα με τα γενικευμένη χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών, την απαγωγή φοιτητή, την κατάργηση του ασύλου, την προσπάθεια να μπουν στο «γύψο» διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες, με αποκορύφωμα το ξεγύμνωμα και την δημόσια διαπόμπευση διαδηλωτών από δυνάμεις των ΜΑΤ στα Εξάρχεια κι αλλού.

Εντάσσεται στην προσπάθεια τη κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τον λαό και τη νεολαία προκειμένου να εφαρμόσει ανενόχλητη το αντιλαϊκό και αντιεκπαιδευτικό της πρόγραμμα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει την αστυνομική βία σε βάρος του μαθητή όπως και κάθε απόπειρα τρομοκράτησης των λαϊκών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων.

Καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με το κεφάλι ψηλά να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην ζωή και στην μόρφωση. Η πολιτική πυγμής που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση δεν θα περάσει. Θα υπερασπιστούμε δικαιώματα και ελευθερίες.

Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Ας το χωνέψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται όσοι επενδύουν σ’ αυτή

Αγώνας της Κρήτης