ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

Αθήνα 04.02.2013

Σχετικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την εξόφληση των δημοσιεύσεων

Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με την επισυναπτόμενη απόφαση 223/2011, του VII τμήματος (β΄ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι εντολείς των δημοσιεύσεων υποχρεούνται να τις εξοφλούν αμέσως μετά την καταχώρησή τους στις εφημερίδες μας και τούτο ανεξαρτήτως εάν το κόστος της δημοσίευσης βαρύνει τους ιδίους ή τρίτους (π.χ. εργολάβους, ανάδοχους έργων).
Οι κατά τόπους Επίτροποι έχουν λάβει γνώση αυτής της απόφασης και έτσι οι επιχειρήσεις Τύπου αφενός μπορούν να χρεώνουν αμέσως με τη δημοσίευση τον εντολέα και να ζητούν την εξόφλησή της αφετέρου είναι δυνατόν να αξιώσουν, επίσης αμέσως, την εξόφληση όλων των εκδοθέντων κατά το παρελθόν τιμολογίων.
Παρακαλούμε ενημερώστε τα λογιστήριά σας για τα δέοντα.

Ο πρόεδρος Ε. Αθανασίου Ο γ. γραμματέας Γ. Κατσαΐτης

 

Σημείωση Ι: Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί η παρέμβαση της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, ύστερα από δική μας πρωτοβουλία, ώστε οι Δήμοι να προκρίνουν την εξόφληση τιμολογίων παρελθόντων ετών, σύμφωνα με τους σχετικούς καταλόγους που κοινοποίησαν οι επιχειρήσεις- μέλη του ΣΗΠΕ .
Σημείωση ΙΙ: Ζητείστε από τους Δήμους να εντάξουν στους προϋπολογισμούς τους έξοδα δημοσιεύσεων για την χρονιά 2013 αλλά και τιμολογήσεις για εντολές προηγούμενων ετών.

 

Επισύναψη : Απόφαση Ελεγκτiκού Συνεδρίου (PDF)